Egy ideje éjjel elalszom a derekamat, a hátamat. Mi lehet az oka? (tudásbázis)
Szerintem egy kicsivel keményebbel lenne érdemes megpróbálni, de ez csak tipp, ki kell tapasztalni.
Vagy, érdemes lenne olyan tornát csinálni ami a gerincmerevítő izmokat erősíti.
Ha erősek a gerinc melletti izmok, kisebb az esélye, hogy reggel fájós gerinccel ébredsz.
Nekem is ez a problémám.
A következőt vettem észre: 6 óra alvás után pihenten, fitten ébredek.
Viszont ha 8 órát, vagy többet alszok, akkor mintha szétcsúsznának a csigolyáim.
Farugós ágyon alszok, elvileg jónak kellene lennie, de valami rémálom utána reggel. Alig tudok felkelni, csoszogni, s a kezeimt sem tudom felelmelni...
Milyen lenne a tényleg ideális fekhely ebben az esetben?
Azért fáj általában reggel, mert addigra megpihen.
Nincsnek szerintem a helyükön a csigolyák. És ha a deréktályiak fájna, valószínű hogy a háttályiak sincsenek teljesen a helyükön.
csontkovácsolással foglalkozom néhány éve, azért mondom hogy érdemes megnézetned egy jó szakemberrel.
Matracból meg érdemes többfélét kipróbálni, ha van rá lehetőség, de mielőtt bevásárolnál belőlük, nézesd meg a gerinced.
Lehet, hogy meg kellene a házidokinak mutatni...
Vagy az ágyat kell kicserélni, ha kemény, akkor puhábbra, ha puha akkor keményebbre...
Az is lehet, hogy nem jó helyen van az ágy, ott megy pont egy vízér és zavar az alvásban...
Lehet, hogy olyan problémád - gondod van, ami rá megy az ízületre...
Lehet, hogy kevesebbet kellene cipelni a 14 kg.-s picurt...
Használj valamilyen kenőcsöt a fájásra, vagy ihatsz még kalcium pezsgőtablettát...
Köszi a hsz-eket.
Tehát, a matrac jó, kemény, mással van a baj. Eddig nem is fájt, csak kb. pár hónapja. Nem kell cserélni.
Most, hogy a babám nehezebb, cipelem, azzal hozom összefüggésbe.
Még egy ötlet, ha már itt tartunk:
Attól is lehet, hogy van egy gondod, amit nem tudsz megoldani. A problémák fájdalomban kivetítődnek. Mint a betegségek.
Sziasztok.
Sajnos én krónikus hátfájó vagyok. A nagyon kemény ágy is csak pár napig jó, most félkemény matracon alszom, ami eddig (kb egy évig) nagyon szupi volt. 3 napja viszont ismét sajgó háttal kelek, sőt van, h éjjel arra ébredek, h leszakad az egész hátam és csak bámulom az órát, h mikor kelhetek végre fel... :( Még otthon elmentem a házidokimhoz és kalcium sandoz pezsgőtabit írt fel rá. Nekem az nagyon bejött.Szerintem egy próbát megér. :)
Nem jó a matrac. Nagyon puha lehet már (gödrös )
Martacot szerintem gyorsan ki kellene cserélni.
A nyak elmerevedése attól függ mekkora párnán alszol. Én több éve már csak egy normál törölközőt hajtok össze és azon alszom. Nincs semmi bajom. Pedig előtte nekem is el volt "nyomorodva" kezem nyakam mindenenm.
További ajánlott fórumok:
- 2013. márciusi havazás. Várakozik ismerősöd a hó fogságában, ha igen mennyi ideje?
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Ebben a melegben majd elalszom...
- A derekamat mintha árammal összehúzná, a hátam beszakad a bal combizmomig fáj az egész..Mi lehet ez?
- Hogy tudnám vékonyítani a belső combomat és a derekamat?
- Inkább a derekamat törjék le, mint a szívemet össze.