Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még? (tudásbázis kérdés)
pápás... megyek kísérletezni, köszi mindent...
...ha már lendületben van... :DDD
azért, mert a csokitortát Apa csinálja... utána dobjon össze egy ilyet is... :DDD
:DDD És még menne is a csokis tortátokhoz!
OK d@nu, majd megmutizom milyen lett :)
ha nem tetszik neki, orra alá dugom ezt, hogy csináljon ilyet :D Timi imádja az autókat
[link]
A végeredményt tedd majd fel. ;))
najó, tortára fel... köszönöm a tippeket, Apa kilesz, hogy megint más a variáció... de sebaj :)
Szép bizony, nekem mindig beindul a nyálelválasztásom a látványra. :))
Az is jó. Egyébként egy alufóliával/folpackkal bevont kartoncsík is elég lehet tortakarikának, akár 10 centi átmérőjűt is tudsz csinálni. :D
gyönyörű d@nu az tuti ilyen nem lesz...
van olyanom, abban lesz a nagytorta... de neki nem szeretnék olyan nagyon... üvegtálban fogom rétegezni, asszem rakok belefóliát, hogy ki tudja majd borítani neki... meg csinálok egy kis gyümitálba egy pici adagot neki du-ra.
[link]
itt a fejlécben a málnás torta is így van elkészítve ;)
Kapcsos tortaformád van? :) Ha abban rétegezed, akkor jó lesz. Esetleg az oldalára felállíthatsz piskótákat, hogy takarja a rétegezést.
meg is csinálom gyorsan, du. azt kapja kipróbálás végett... de bizti tetszeni fog neki... amúgy Apa jobban aggódik mint én, ő teszi belém is az ideget már látom :)
najó, akkor a lényeg, hogy a képeken torta forma legyen... a tigris bizti nyerő szerintem is :D lehet feltalálom az ehető gyertyát is, hogyha az nem elég, még a gyertyát egye meg :D
jaj nem ragaszkodom a nagytortához kicsiben, csak gondoltam átalakítom neki. de az már tuti nem megy... manner, alma, vanília puding. ennyi asszem jó lesz.
hát az lehet...az enyém csak a csokidarabokat meg egy kevés marcipánt evett meg tavaly-akkor volt 2 éves és csokitortát kapott.
99%, hogy a tigris lesz a nyerő. :D
szerintem meg nem kell ragaszkodni hogy hasonló legyen a nagy tortához-hisz a kicsinek készül,direkt külön.
csak egyszerű finom legyen.
Ismered a kekszes almást? Kekszréteg, rajta vizes pudingban főtt alma, kekszréteg, csokimáz. Másnapra összepuhul. Sztem mannerral is megoldható, ma megcsinálod, holnap vágható. ?
zselatinfix sincs... ezért próbálom pudinggal valahogy, hogy egybe is maradjon mint torta... nem akarok nagyon nagy tortát neki... sőt... van egy tigris marcipán rá, megy egy gyertya lesz... lehet lekapja a tigrist, azt elmajszolja és a torta már nem is lesz érdekes... csak én görcsölök ennyit
hát d@nu... próbáltam volna a miénkhez hasonlót... de mostmár tuti semmit sem tudok... az bizti: szereti a joghurtot, a gyümiket, a tudibelet, a tejpépjét...mascarpone van itthon, tejszínhab nincs... csokit hanyagolom akkor, és manner piskóta lesz az alapja az is tuti... remélem mindekit behülyítettem már... megyek lassan a zártosztályra
Csill Bill, voltaképpen milyen tortát szeretnél? Mi az, amit hajlandó vagy beletenni? Lehet, hogy így gyorsabb lenne...
jaj ne...nem tudom a beba milyen nekem milupa volt és rá volt írva főzhetem...tejpépet hanyagolnám, turórudi belet is...sima túró egy vaníliás pudinggal elkeverve...nagyon finom!a turó rudiból kellene pár-és abba van csomó más is ami nem kell annyira a babának.joghurt mellé és csak sima zselatint tudok elképzelni.
A joghurttorta joghurtból, tejszínhabból meg zselatin fixből van+ egy kis cukor...piskóta, nem nagy cucc, de a babád imádná, az tuti! :) Ha meg csokisra akrod, teszel bele kis kakaót (tésztába) és egyből hasonlít a tiétekre. :)
holnap lesz a szülinap... ma még kipróbálhatom nála.
tápszerből (Beba HA 2) pudingfőzés pl? Vagy tejpépet, (milupa HA pép) túró rudit belet, joghurtot kombinálva?
Nincs baj a vizes pudinggal, de lehet, hogy mascarponéval nem az igazi. Ha van időd a szülinapig, akkor tégy egy próbát előtte.
ha megváltoztatod a receptet akkor nem garantált hogy jóízű lesz.
én pudinggal készítettem túrókrémet, meg tejbegrízt-de akkor kellene legalább babatej hozzá-arra nem hiszem allergiás lenne.
vagy joghurtos krém-lehet így keress rá-hogy krémek, a torták bonyolultak több a hozzávaló a krémek egyszerűbbek és biztos találsz olyat ami jó lesz...finom a joghurtos is lehet a kedvenc gyümölcsével.
de a megy+puncspuding piskóta közé is nagyon finom.szerintem nem kell túlbonyolítani.
További ajánlott fórumok: