Egy csepp is növeli a tengert - Low waste a mindennapokban 1. rész (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy csepp is növeli a tengert - Low waste a mindennapokban 1. rész
Minden kis pici lépésnek van értelme.
Én is egy zacskót veszek, ha elfelejtettem otthonról hozni, és a pénztárnál abba az egybe pakolok mindent. De pl. ma 2 szem kápia paprikáért, nem vettem zacskót, elfért az úgy is a táskában.
Szóval sok sok kicsi lépés is sokra megy.
Otthon - kertes ház - komposztálok, így alig van szemetem, szinte csak szelektív. Azt minimálisan tudom csökkenteni, hiszen sajnos a gyártók még mindiig túl-csomagolnak, de reméljük idővel ez is változik majd.
Érdekes, hogy nálunk megyeszékhelyen nincs, de két kisvárosban van.
Szerencsére ritkán sütök olajban, de tesóéktól tudnék begyűjteni.
Az elektronikai apróhulladékos, toneressel úgy jártunk, hogy írták, van a mellettünk lévő áruházban. Háromszor körbejártuk, nincs, nincs sehol. Egyszer csak véletlenül megláttam, hát bent van, a valutaváltó mögötti sarokban, falra szerelt nagy doboz :DD
De vissza a témához.
Érdemes rákeresni a Facebookon helyi csoportra. En igy tudtam jó helyre adni a lányom jó állapotban lévő, de már kinőtt, vagy csak nem használt ruháit.
Eddig nálunk is ott volt, ezt most láttam a Sparnál.
Örülök neki, nem kell a város másik végébe menni.
Amivel próbálnak presszionálni bennünket, az a csomagolóanyagok csökkentése. Szerintem az úgyis mindent megveszek típusú embereket nem lehet ezzel befolyásolni. Egy lépcsőfokkal feljebb lenne észszerű hatni a gyártókra. Mibe csomagoljanak...vannak kezdeményezések. Sparban nincs már nylonzacskó. Bizonyára így is marad, mert a mérleget kicserélték: nem használok csomagolást, sajátot, lebomlót.
Rákényszerülünk, és ez is sokat számít, nem viszünk haza naponta 6-7 zacskót, ami otthon egyből menne kukába. Ügyes 🙂
Az ásványvizes lehetne visszaváltható pár ft-ért, Sparban begyűjtik a sörösdobozokat. Városban egy pasi összeszed több zsáknyi eldobáltat...
Hát igazad van a "nesze semmi, fogd meg jól" érzéssel, amit a cikk keltett bennem :)
Szerintem egy kicsit amúgy is lerágott csont, kicsit olyan mint a súlycsökkentés. Mindenki tudja mit kéne tenni érte, csak nem teszi...
Ugrás a teljes írásra: Egy csepp is növeli a tengert - Low waste a mindennapokban 1. rész