Egy 2 és egy 4 éves gyereket le lehet szoktatni a lakásban rohangálásról? (tudásbázis)
Szerintem le lehet... rohangálják ki magukat a játszótéren, otthon pedig valami más -(rajzolás, szinezés, diafilm vetítés)- elfoglaltságot kell nekik keríteni.
De az sem mindegy, hogy mennyit és hogyan rohangálnak...mondjuk tesznek pár kört emberi időben, vagy este órákat dübörögnek:-)
többet kéne őket vinni a szabadba...mondjuk 2 és 4 évesnél szerintem a rohangálás az egészségesebb.
Vagy üljenek összezárt lábbal egész nap, ahogyan "illik"?
Normális dolog!
A szomszédoknak meg kívánok hiperaktív bőgőmasina ikreket mihamarabb!
A lányom (8 éves) tegnap este 9-kor lefekvés után "suttyomban" még ugrókötelezett egyet, mikor kitettem a lábam a szobából. Azt sem tudom, honnan vette elő, és zengett a ház tőle. Dübörgött, mit egy tank.
Így igaz, ahogy írod!
Nem bennetek van a hiba, hiszen amelyik gyerek nem rohangál néha, az nem is gyerek. Vagy éppen nagyon beteg gyerek. Az én kisfiam is igazi ördögfióka, és néha már sok, de amikor 40 fokos láza volt, és csak feküdt, akkor bizony visszakívántam azt az elevenséget, amilyen mindig szokott lenni!
Majd ha nekik is lesz gyerekük, akkor majd másképp állnak a dolgokhoz. Legalábbis reméljük! Addig meg had tanuljanak!
A vicces az, hogy nem panel, hanem új építésű, tégla, extra hangszigeteléssel, meg minden. S az én gyerekeim sem haramiák.
Mindenesetre köszönöm, hogy megnyugtattatok, hogy nem bennünk van a hiba, hanem inkább egy emelettel följebb kellene egy kis toleranciát tanulni.
Szerintem nem, de nem is kell!
A gyerek azért gyerek, hogy rohangáljon!
A szomszédok meg nem szólhatnak egy szót sem, max. ha este 10 után csinálják.
Sziasztok!
Nekem volt egy érdekes sztorim.Igaz nem gyerekkel kapcsolatos,viszont tanulságos lehet.Egyik szomszédomék hálószobája a mi hálónk falszomszédja volt.Este 8 és 10 között képtelenség volt pihenni vagy Tv-ni,vagy akármit,mert állandóan őket kellett hallgatni,ahogy hancúroznak.Egyik este 6 felé bekapcsoltam a zenét ELÉG HANGOSRA,elmentem fürdeni és jó sokáig engedtem a vizet,persze véletlenül.Kopogtak,kiszálltam a kádból ,az ajtóban áll a szomszéd fiú,hogy legyek olyan kedves,hallkuljak el,mert nem tudnak pihenni.Kedvesen rámosolyogtam,hogy rendben,viszont én is kérném,hogy esti tornagyakorlatukat próbálják kissé halkabbra venni és kevésbé falpotyogtatósra,mert néha én is szeretnék pihenni,meg egyébként sem hallom akkor a saját hangomat.:-)Szerintetek,mi volt a reakció?Többet nem jött,vörös arrcal ,sűrű elnézéskéréssel távozott.
Ha ez nem jön be,akkor hirtelen akadjon valami elintéznivaló dolgod és bízd rájuk 10 percre a gyerkőcöket,de akkor,amikor épp a legelevenebbek.Hátha segít.
Illetve ha ez sem jön be,akkor mond,hogy nem a gyerkőcök olyan hangosak,hanem téged kerget a párod sodrófával,vagy valami mással.:-)
Valamelyik tutti hatásos lesz.
Esetleg hívjátok át öket is egy jó kis fogócskára.
Remélem találtál használható ötletet.:-)
Nem lehet leszoktatni, de ne is akard :)
Muszáj elviselniük ennyi zajt.
Erről szól a gyerekkor.Játék...játék...játék:)És ez így van jól.CSak sajnos néha a felnőttek belelépnek ebbe az idilli világba.
Szomszédok meg el is költözhetnek akár.Van még panel:)
Miért van más? :D
Vagy az elején tündér vagy később abőgősből lesz az de olyan nincs hogy 18 évig tündér legyen,az nemgyerek hanem ufo!!!
A gyerekeknek rossznak kell lenniük/felnőtt mértékkel/különben ha nem azok akkor gyorsan aktuálissá válik egy lázmérés!!
További ajánlott fórumok:
- Egy féléves gyereket már nem lehet rászoktatni semmire?
- Hogy lehetne leszoktatni egy hároméves gyereket az éjjeli pelenkáról?
- Hogy lehet leszoktatni egy gyereket a követelőzésről?
- Mikor lehet a gyereket leszoktatni a tápszerről?
- Hogyan lehet rászoktatni a gyereket a darabos ennivalóra?
- Hogyan lehet leszoktatni egy gyereket, hogy éjjel ne csikorgassa a fogait álmában?