Egészségpénztári kártya (beszélgetés)
Szerencsére idén már talán nem is engedi a vásárlást a rendszer, ha nem jogos, és a patikusok is jobban figyelnek.
És én is.....
Eddig a saját és még vagy 3 EP honlapját megnéztem.
Mindegyiken ott van valamilyen módon, hogy melyek az adómentesen, az adózottan, illetve a kártyáról nem vásárolható termékek.
Plusz ha normális a patikus szól!
Sajnos egy kicsit oda kell figyelni a dolgokra.
Én pl. rátettem txt ben a telefonomra a táblázatokat ha valamit venni szeretnék megnézem.
Vigyázzatok, én tavaly Béres Actival kid vitamint vettem a kártyával, nem lehetett volna. Most emiatt a kb 800 Ft forint miatt önadózónak kellett lennem (pedig csekken visszafizettették velem). Szerencsémre pont kiválasztottak adóellenőrzésre is, és mivel ezután a 800 Ft után nem fizettem eü hozzájárulást (95 Ft), most valamiféle eljárás indult ellenem.
Úgyhogy csak óvatosan, mert bármit ki tudsz fizetni vele, csak ha nem lehetne, akkor vissza fizettetik Veled, és még adó vonzata is lesz!
Ahogy már írta is valaki, az OGYI számos termékeket lehet vásárolni vele.
:) Huhh, mindenféle válasz...:)KÖSZÖNÖM!
Érdeklődtem már a gyogyszertárban arckrém iránt, amit csak ott lehet megvenni, de sajna azt nem lehetett. Honvéd eg.kártyám van. Eddig csak c-vitamint vettem rajta és fájdalomcsillapító tablettákat.Majd akkor ezt is megkérdem. :)
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja, hogy mi az egészségpénztár?
- Melyik egészségpénztárat érdemes választani?
- Szülés egészségpénztárral - Van olyan orvos, akinél lehet egészségpénztáras kártyával fizetni?
- Cafatéria kártyára érkezik az egészségpénztári befizetésem, ennek az összegét csak patikában használhatom el?
- Axás egészségpénztári kártyával lehet spirált venni?
- Barátcserje kapszulát lehet egészségpénztár kártyára venni?