Egészséges a szója? (tudásbázis)
Több évtizede esszük a szóját.Havonta egyszer biztos készítek valamit belőle.
Nekünk bevált.
Régen mi is ettünk rendszeresen kéthetente szóját.Amióta a külföldről behozott génmanipulált szója uralja a piacot leszoktunk róla. Ha Pusztai patkányainak ártott akkor az embernek se használ. Gabonákkal helyettesítettük. Bár idő kérdése meddig lesz GMO mentes a magyar táplálék. Hiszen jelenleg már nem kapható az áruházakban olyan sertéshús melyet ne etettek volna GM szójás táppal.Áldom a szerencsénket, hogy vegetáriánusok vagyunk.
mindenki kedvescimborája
Nemrég kaptam mail-ben idemásolom!
Több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3- 4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban.
Egyetlen ilyen volt:: az étrendjükben a Szója!
Arányos mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen - 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta. Ez férfiakra nezve még veszélyesebb, mint a nőkre!
Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel. (30 minta és 30 kontrollállat) A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál ételt kapott, semmilyen problémát nem mutatott.
A prof összerakta az információkat, s javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is.
S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával.
Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék).
Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya".
Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még génkezelik is, az már abszolút katasztrófa. A Greenpeace --esek épp ma ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz.
Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad .
Érdekes....
Szerintem egészséges.
Mi nagyon régen esszük.Igaz nem naponta és nincs káros hatása.
Beáztatom úgy mint a babot elöző este a felhasználás előtt.
A lányom tejalergiás és egy éves kora óta - 4 éve - szója alapú tápszert iszik. Nem látom káros mellékhatását, de nem szeretném megmérgezni!
Én nagyon szeretem a csilis babot szójából elkészítve!
Hahóóóóóóóóó!
Nincs itt senki??
Hallottam a Magyar Szójatársaságról, viszont sehol sem találom. Lehetséges, h. megszűnt?
Sziasztok!
Én szeretem a szóját, de Pusztai cikkét olvasva nagyon megijedtem. Van olyan magyar orvosi szakvélemény esetleg, ami alá támasztaná a szója jótékony hatásait. Egyátalán van olya neki?
Segítsetek!!!
hát igen
A hosszútávút csak hosszútávon lehet vizsgálni. Majd az unokáink tudni fogják, hogy mi az ábra.
félünk attól, amit nem ismerünk
Talán csak ennyi.
Vajon az ősember kampányolt-e egy másik ősember ellen, amikor háziasítani kezdte a vadállatokat. Mondván: súlyosan beavatkozunk a természet rendjébe, ki tudja, milyen következményekkel jár! :))))
ez egy jó kérdés :-)
a zöldek megindokolnák neked, a multik meg az ellenkezőjét
az igazság kb. félúton van
Regebben olvastam rola tanulmanyt, mint laikusban az maradt meg, hogy a szojafogyaszto nemzetek lakoi koreben bizonyos raktipusok gyakrabban elofordulnak. Peldaul a pajzsmirigy-rak. Ugyanis leterheli nehany szerv mukodeset... de hogy az egeszbol mi hogy van es mi igaz, mennyire volt a feltetelezes illetve meres, megallapitas alatamasztva, kezeimet mosom.
En sem szoktam mas szojatermeket venni, csak azt a bizonyos szojatejet.
Szia!
Bocs, ez kevés nekem:-) Kíváncsi vagyok a részletekre (vegyület hatásmechanizmussal!).
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?