Édességek, melyek hiányoznak életedből... (beszélgetés)
Ma sikerült vennem régi Kedvenc csokit. Még nem kóstoltam, de kíváncsi vagyok az ízére.
Korfu szelet, csibkebogyó drazsé, bocskorszíj
Csak egyetlen egy hiányzik.....
Melódia csokit árulnak, sőt, tejcsokisat is, nagyon finom!
turbóráágó jeeeeeeeeeeeeeeeee
Melódia csoki,
krumplicukor :)
Hópehely jégkrém.
Isteni volt.
És a Rigó Jancsi.
Meglepő, de az IKEÁban árulnak ilyet (népi nevén bocskorszíj vagy medvecukor, egyébként: liquirish vagy németül Lakritz) A Haribo-nak is van ilyen:
[link]
Amikor az Algida még Eskimo volt, volt nekik egy poharas kávés jégkrémük. Imádtam. Emlékeztek egyébként, hogy mennyivel nagyobbak voltak annakidején a jégkrémek? Egy Magnummal pl egész napra jól lehetett lakni.
Én a Márványdrazsét hiányolom. Volt benne fehér színű golyó, ami vaníliás ízű volt, azt mindig kiettem belőle, a többi annyira nem jött be.
És a Kedvenc nekem is nagy kedvencem volt. :)
Americana jégkrém, ét- és tejcsokis is volt, mogyoróval beszórva, de szerettem!
en is vettem tobb helyen mar negercsokot,de sehol nincs az a fajta,melyet gyerekkoromban ettem.
Azt hiszem, legközelebb végigolvasom az összes hozzászólást, mielőtt beleszólnék... :D
Négercsókból rengeteg félét lehet kapni, ettem már finomat és olyat is, ami bűn rossz volt...
A marcipánnal bevont barack-sütit néhány helyen még mindig sütik esküvőre... A nagymamámnak is megvan a receptje, ha jól emlékszem, de sose süt, mert szörnyen macerás...
Azt a fekete cipőfűző-cukrot pár éve még lehetett kapni, de sajnos már nem emlékszem, hogy hol...
Makos bejgli,meg ugy mak minden mennyisegbe!:-))
"Africana" földimogyorós tejcsoki + gumicukor cumi + marcipánnal bevont barack kinézetű süti (kis koromban esküvőkön ettem ilyet, aztán egy időben a budapesti opera büféjében is lehetett kapni, de az már nem olyan volt...)
mennyire finom volt az,huu ha most nem irod,mar elis felejtettem volna,hogy olyan is volt:)
Dehogynem, korong alakú, meglehetősen vastag, de nagyon finom ízű :) Inkább tejszín, kis karamella beütéssel :)
A tejdropszra nem emlékeztek?
Én falun nőttem fel, nagyon ritkán láttam édességet.
de biztosan valtozott:) meg anyukam is mondta,hogy mennyire mas izuk van azoknak a csokiknak,amelyeket meg mindig arulnak(vadasz,melba..)
lehetséges, hogy nem változott, csak a mi ízlésünk az elmúlt évek alatt, akkoriban ritkaságnak számított, hogy édességet kaptunk.
mostanaban vettem negercsokot is,de nekem az sem az igazi mar,meg a vadasz csoki sem,sot a melba csokik sem
Igen, lapos, mandula formájú, és grillázsos belseje volt. Kicsit rücskös felületű.
az melyik is volt?az a piros szinu?
Mese csokis sajt - de ezt is láttam valahol mostanában -, nekem azért vették meg, mert olyan csontváz voltam, hátha rábírnak az evésre.
Úristen, a Nebuló cukor :D Csak rágni lehetett!
igen arra gondoltam:) de szerintem mar annak sem olyan az ize mint regen.
Szerettem azt a szivarvany szinu gomb nyalokat is,meg volt a csokisnyaloka,bar az nekem nem jott be.Na meg a csokis sajt,imadtam,de mar annak sem olyan az ize mint anno volt.
További ajánlott fórumok: