Édes mint a cukor, de 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Édes mint a cukor, de 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz
Ha szabad, vitába szállnék veled a Canderel-lel kapcsolatban. Most hirtelen, fejből meg nem mondom neked a CH és/vagy a kalóriatartalmát, de igen, eszembe jutott, hogy van itt egy dobozzal, várj egy percet, hozom..., na már itt is vagyok, tehát:
Canderel 100 g-ban:
energia 380 kcal
fehérje 1,4 g
szénhidrát 93,7 g
zsír 0 g
Csakhogy!:
10 g Canderel megfelel 100 g cukornak.
Ezek szerint 1 teáskanál Canderel ch tartalma 0,07 g.
Azért az már nem mindegy, ugye?
Tehát az a lényeg, hogy Canderel-ből nem használsz el 10 dekát, olyannyira nem, hogy ez a nagy doboz, amit behoztam (ez a legnagyobb, ami kapható), ez is csak 75 gramm!!
Más kérdés, hogy a Canderelt én sem tartom egészségesnek, de a cukrot még amúgy sem. Bár, ha nem visszük túlzásba, 1-2 szem Canderelt a kávéba, teába naponta bele lehet dobni.
A másik a xilit. Felfedeztem, imádom, az íze is kiváló, de nem vagyok képes egy fél kg-ért kiadni 2.000.-Ft. körüli összeget. (Azt mondod, valaki azt írta: van mellékíze!, nem nincs, picit félrement a szemed, azt írták, hogy a steviának van és valóban. Azt meg sem tudom enni. De a xilit annyira finom és olyan kiváncsi voltam, hogy kiskanállal megkóstoltam. Szerintem jobb, mint a cukor:-)))
A canderel szénhidrát tartalma és kalória azonos a cukoréval, a süssina mesterséges /bár jó/
Én rendszeresen használom a xilitet, és a süssinát is. A cukorbeteg gyerekeim büntetlenül édesíthetnek xilittel, mivel nem emeli a vércukrot, az alacsony glikémiás indexe miatt. Minél magasabb egy étel glikémiás indexe annál jobban és hirtelenebbül emeli a cukrot a véredben. Védi a fogaidat, és nincs semmilyen mellék íze, még akkor sem ha valaki itt azt írta,hogy van. Kalória tartalma 40 %-al kevesebb mint a kristálycukoré.Kiválóan lehet vele sütni, kivéve a kelt tésztákat. Az viszont igaz amit itt írt valaki, hogy kicsivel több kell belőle mint a cukorból, ha ugyan azt az édes hatást akarjuk érezni.
Saját és cukorbeteg gyerekeim tapasztalatából bátran ajánlom mindenkinek, még akkor is ha az ára kissé húzós.
biztos jó, és tutira fogom is használni, ha majd nem aranyáron adják:))
akkor már gazdaságosabb a stevia.
egyébként van már valaki aki próbálta?
Sajnos, máshol is ennyi! Már lejjebb leírtam az árakat, olvass vissza kicsit!
Fél kg 2.000.-Ft. körül van.
Köszi az infot.
Én nem örömködök, én drágállom.
:-)))
"Xylosweet 100 % tiszta xilit (xylitol), ami egy természetesen előforduló cukor, mely megtalálható a gyümölcsökben, zöldségekben,"
A cukrok vegyileg ismertek és pontosan meg van határozva hogy melyik a cukor. Ez nem cukor!
Olyan sok helyen vagy, hogy már az arcomra száradt a maszk, amit felraktam, mégsem érlek el mindenhol! Pedig szép vagyok, felcsavart hajjal, maszkkal, fürdőköpenyben, (még a férjem sem adott puszikát. Mért is?) Puszi!
:-))) (ebbe belejöttem!)
Jóvanna!!! Nemtuttam!
:-)))
Pusi12!
Légyszives magyarul írj!
Pusy,
próbáltad az édesítőt? Nekem úgy tűnik, több kell belőle, mint a cukorból. Vagy csak nekem van magason az édesigényem?
Tény, drága, mint az űrkutatás, így, ha töb kell belőle .... :(
További ajánlott fórumok:
- Melyik tartalmaz több kalóriát: a joghurt vagy a gyümölcs?
- Miért jobb a rozskenyér a fehér kenyérnél, amikor ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot és fehérjét tartalmaz?
- Hány kalóriát és ch-t tartalmaz az üvegtészta /mungóbabból készült, nem rizsből/?
- Ti hogy tudjátok, hány kalóriát tartalmaz 1 édes palacsinta és 1 húsos palacsinta?
- Mennyi kalóriát és szénhidrátot tartalmaz a "Dejó" diópótló keverék?
- Mennyi kalóriát tartalmaz 10 dkg hurka?