Magánszemélyként rendszeresen nem értékesíthetsz, mert apeh megcsesz. Volt pár cucca egy ismerősömnek (USA- ból katonai pulcsik) több méretben. Felrakta v.aterára, aztán meg ment hozzá az apeh.
Ismerősöknek tolhatod, de ha hivatalosan akarsz valamit, ahhoz kell számlát adni (e- kereskedelemben kötelező, nyugta nem jó, bárki bármit mond), hogy számlát adj, ahhoz kell valami háttér, (vállalkozás, bt) megfelelő tevékenységi körrel.
Mivel rengeteg vállalkozás becsődölt, több ideje jut az ellenőrző szerveknek a maradékra, és megtalálnak mindenkit. Talán ha ismerőssel beszélsz, akinek van valami cége, aki adhat számlát, amiért Te fizetsz neki, de ebbe nem sokan mennek bele. Talán ez járható út. De a tevékenységi kör megléte fontos. Igaz, nem tudom, mit akarsz csinálni, mennyire engedélyköteles a dolog, így nehéz bármit is mondani.
Elsősorban azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akiknek van tapasztalatuk az interneten való értékesítésben vagy akik jártasak az APEH világában. Egyetemista vagyok, szeretném az ösztöndíjamat kiegészíteni. Havi max. 10-20 ezer forintra gondoltam, főállásban nem is tudnék vele foglalkozni. Van olyan formája az e-kereskedelemnek, ahol csak az eladott termékek után kell adózni, nincs havi jutalék/járulék stb?