Díszhalasok! (beszélgetés)
hát sokat :D
olyan 20-30-at tuti.
De olvastam valahol hogy képes 60-70-et is elleni. Igaz én még olyat nem láttam, de nemtom :)
Gratula a kis halbabákhoz :D
Sziasztok. Ma megvolt az első sikerélményem!!!!!!! Született 6 pici guppim :-)
Nem tudjátok,h egy guppi egy alkalommal hányat szokott szülni? Meg az normális, hogy szülés után is nagy maradt a hasa a guppimnak???
Hahó!
Ma csomót foglalkoztam az legnagyobb akváriumommal, és eszembe jutott, hogy állsz a tieddel?
Hogy vannak a halak? Boldogság, béke?
Szerintem stressz - a többiek őt üldözik.
Ő a leggyengébb...
háááát
1. stressz :s ha megijed elmegy a színe, lehet hogy bántja a többi
2. este általában világosabb színűek mikor alszanak, de gondolom nálad egésznapos
3. nem olyan mintha valami fehér hártya lenne rajta? Mert akkor fátyolbetegség
Olyan nincs hogy levélen táplálkozik! Gyökér akkor is kell neki. Már én is jártam úgy hogy olyan cserepest adtak el, ami csak le volt dugva, jóhogy elrohadt :(
Meg sokszor lehet kapni szálasat, de abból sok tönkre megy, mert nem gyökeresedik meg.
Akkor valószínű hogy a természetes fény hiánya is problémás annak a növényfajnak.
Kevés természetes fényt kap, de egész nap meg van világítva. A halak nem csipkedik. Az egyik növénynek nem is volt gyökere már akkor sem amikor megvettük, azt mondta az eladó a levelén keresztül táplálkozik. Nem túl idősek az sem lehet az oka a kipusztulásnak.
Az utolsó mondatod nagyon igaz, a kisfiamnak rendszeresen beteg halat akarnak eladni. Még szerencse, hogy vettünk egy könyvet, amiben van leírása a betegségeknek, és így meglátjuk a bajt. De akkor is pofátlanságnak tartom.
Hát akkor nőstény guppit még kell vennem:
most 3 fiúm van, és asszem 4 lány.
természetes fényt is kap?
lehet hogy a halak csipkedik meg, vagy a víz nem megfelelő a növénynek.
Nézted a növény gyökerét? milyen idős a növény?
Az is olyan lutri sajna mint a hal, ha nem még nagyobb :(
szerintem ugyan azért amiért a többi is pusztul :(
Hány nőstény, és hány hím guppid van? általában 1 hím mellé 3-4 nőstény kell, hogy ne hajtsák őket halálra.
Igen azok, legalábbis szerintem.
Ezért nem értem,h mi lehet a baj.
Ráadásul most az a guppim betegeskedik, amelyik már több, mint 2 hete nálam van, és eddig semmi baja nem volt.
Sziasztok!
Nem olvastam végig a fórumot, de nekem a növényekkel van bajom. Elbarnulnak, és nem fejlődnek megfelelően. Kapnak tápoldatot és fényt is mi lehet a bajuk.
A víz ok.
Látatlanban nem tudom...
A szumik még kicsikék úgy emlékszem...
A víz 25 fokos, szted az kevés.
Azt olvastam,h a guppiknak elég a 18 fokos is.
Az lehet,h esetleg a szumik miatt pusztulnak?
Hűvös víz? Stressz? A hímek gyakran addig üldözik a másikat, amíg az kipurcan.
Vagy a szokásos rádsózták a már beteg halakat...
Sziasztok. Megint lenne egy kérdésem.
Azt olvastam, h a guppik eléggé igénytelen állatok, náltam mégis pusztult már el ezen a héten kettő is. Szerintetek mi lehet a baj???
Sajnos nem új, hanem csak újabb.
Meg van még pár másik is, igaz azok a szines képekre mennek rá, nem az infóra...
van már új???
nem tudtam. Nekem egy nagyon régi volt, nem is volt színes, de nagyon szerettem. 1-1 halfajról nem 3-4 sor volt, hanem 1-1,5 oldal. Minden ott volt a tenyésztéstől az etetésig. Mindenképpen keresni fogom, köszi az infót!!!
Horn-Zsilinszky szerzőpáros írta :-)
Új kiadást válassz, mert a régiben értelemszerűen sokkal kevesebb hal van.