Diós pite recept
A Diós pite hozzávalói:Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
8 dkg cukor
1 tojás
késhegynyi só
2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál rumaroma
20 dkg darált dió
3-4 evőkanál házi kajszi lekvár
Kenéshez: 1 tojássárgája
A Diós pite elkészítési módja:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket összeállítjuk. A tejet felforraljuk, és a lekvár kivételével a többi hozzávalóval elkeverjük. A tésztából lecsípjük az 1/3 részét, a többit kinyújtjuk és egy kis méretű, kivajazott tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, a lekvárra pedig rákenjük a diós tölteléket. Tetejét berácsozzuk a félretett tésztával. A rácsokat megkenjük egy tojás sárgájával, és a tepsit betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kb. 30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lávli, 2019. nov. 18. 15:30
A diós pite elkészítési módja és hozzávalói.