Digitális vérnyomásmérőt meddig kell felpumpálni egy 59 és egy 38 éves ember esetében? (beszélgetés)
A vérnyomásmérésnél fontos,hogy az alkar alá legyen támasztva.
A szív magasságában kell lenni a mandzsettának.
Közben beszélni nem lehet.
A digitális önmaga pumpálja fel mindíg a várható vérnyomás értéke fölé.
Sok egymás utáni mérésnél pontatlan eredményt adhat.
Van olyan madzsetta ami kimondottan vastag karra lehet használni.
A normál madzsetta túlsúlyos embereknél is pontatlan eredményt adhat.
Remélem segítettem.
Szia Kriszti!
Mennyira vastag a karotok? 1x próbáljátok meg, hogy az alkarra tekeritek a mandzsetát és úgy méritek. Ha mindig 200 fölé mér az nem baj, ha a végleges eredmény ennél jóval kevesebb. A max. vérnyomás a 140/90 lenne.
Esetleg elemcsere?
És most esik le, ha digitalis a mérő, akkor nem is kell pumpálni ?!?!?!?!?!
Vagy akkor csak félautomata?
Sziasztok
Megint szeretném a segítségeteket kérni.Sajnos mi egy eléggé "súlyos család" vagyunk,édesanyám közel 100 kiló és jelenleg én is 80 kiló felett járok.Eddig én nem tapasztaltam semmi különösebb tünetet,ami azt jelezné,hogy esetleg magas a vérnyomásom,de mivel sajnos édesanyámnak van vérnyomásproblémája,és van itthon egy digitális vérnyomásmérőnk a vérnyomáscsökkentő szedése mellett édesanyám néha ellenőrzi a vérnyomását,néhány hete az övét is és az enyémet is megmérte mind a kettőnknek borzalmas értékeket mutatott,mert 200 feletti vérnyomást mért.Most azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy nem e lehet hogy édesanyám túlpumpálta a mandzsettát,mert mindig 200 fölötti értékig pumpálja ha mér vele.Nagyon szépen kérlek benneteket,ha tudjátok a kérdésre a választ,akkor írjátok meg nekem.Nagyon szépen köszönöm
Sziasztok:Farkas Kriszti