Diétas töltött káposzta! (beszélgetés)
tegyél a töltelékbe beáztatott gerslit
a hivatalos neve árpagyöngy
Sziasztok!
Én is hasonló képpen tápálálkozom. Nekem is fogyni kell, de ez tudom, hogy jó, mert egyszer már sikerült. Én bulgurt eszem rizs helyett, sokkal kevesebb a kalóriája és nagyon finom. Mondjuk elég drága is, de nem eszek sokat.
A bulgur, ha valaki nem ismerné, a még éretlen búzaszemet szedik le valahogy és azt szárítják meg. Ezért kemény, szinte olyan, mint egy kis rizs szem, viszont mivel még nyers állapotban szedték le, kevés benne a szénhidrát.
Ha pl. rakott ételt készítek, abba teszek rizs helyett bulgurt. Most hétvégén rakott kel volt, bulgurral és darált csirkemellel. A tetejére 12 %-os tejfölt tettem. Nagyon finom volt.
igen,eleg surun megyunk att,megprobalom beszerezni!
Koszi a drukkot,a cigi leszokasa hozta a +kilokat,es az en koromban mar nehezebben mennek a kilok!
Attól még be lehet szerezni:) Csak jön néha errre egy ismerôsöd, vagy ti.
De szerintem a neten is van rengeteg blog ami a diétáról szól.
Drukkolok hogy sikerüljön! Nehéz dolog a fogyózás.
MInden recept mellé minden betegséghez illô változtatásokkal, kalóriával, stb kiegészítve.
Mikor az anyukámnak komoly fekélyei voltak, ebbôl fôztem.
Na, itt is van:
Szakácskönyv az egészségért
Egészségmegôrzô és diétás receptek, tanácsok
Fogyókúrázóknak, cukor-, epe-, vese-, és fekélybetegeknek, szív-és magasvérnyomásban szenvedôknek
komoly, elismert dietetikusok írták, az egyik engem is tanítot az eü. fôiskolán
Nem is tudom mi lenne velem krumpli nélkül:(
Fogyózol? Vagy más oka van? Bocs, hogy megkérdeztem.
Nem!
Amit nem ehetek:kenyer,tesztak,krumpli,rizs,cukor.,uditok
Majd írjad meg az eredményt!
Krumplit sem ehetsz akkor?
Koszi Kata! ez amolyan rakott kaposzta ,nem jon toltve ha jol ertelmezem..
Igen szenhidratszegenyen etkezem ,nem ehetek rizset...
Itt találtam a hoxán, pont tegnap:)
1/2kg savanyúkáposzta
1/2 kg valamilyen husi
olaj
hagyma, fokhagyma
pirospaprika, babérlevél, kömény, vegeta, só
Elkészítés: A húst felteszem sima pörköltalapnak, jó hagymásan(ki hogy szereti), amikor már félig kész, pirospaprikát bele, kis víz hozzá (kb.3dl), és hozzátezem az átmosott, kinyomkodott káposztát. Szépn puhára főzöm, ameddig elmegy kicsit a leve és magától kicsit sűrűsödik is. Tálaláskor ízlés szerint TEJFÖLLEL:) tálalandó...
Tanácsok: Szerintem ideális atkinses kaja, mert sok húst lehet beletenni , a káposzta és hagyma alacsony ch-s, és a megszokott ízről nem kell lemondani.
Én legszívesebben tejföllel eszem, és ha lehet még kis tejfelt is teszek rá;)
Elkészítési idő: 45 perc
Felvitte: Újév, 2007-02-16, 09:33
Segitsetek!
Hogyan kel csinalni a toltott kaposztat rizs nelkul?