Diákhitel? Inkább ne! (beszélgetés)
Ha most lennék fiatal, ezerszer választanék rengeteg munkát a tanulás mellett, mint a horribilis kamatozású diákhitelt.
Mindent elkövetnék, hogy a munkás életemet ne 10-20 évig tartó diákhitel törlesztéssel kelljen kezdenem. Ez pont olyan csapda, mint a devizaalapú hitel, persze, valamivel kisebb kockázattal. :(
Ez is egy plusz dolog, amivel állambácsi kiszúrja a tapasztalatlan, a gazdálkodásról mit sem tudó fiatalok szemét. :(
Én is felvettem anno... Munkahely és albérlet mellett egyedül fizettem vissza az utolsó forintig.
Ha mai fejemmel gondolkodtam volna akkor, sosem veszem fel... :/
??? talán inkább a munkahelyedet kellene szidni, nem a Diákhitel Központot.
Te nem nézted meg a bérpapírodat? Ha ott levonták, és nem utalták, akkor irány a bíróság!
Egyébként én is magamnak utalom. és rögtön jön az sms, ha elmaradásom van. És jön az újabb ha nem rendezem. Te hogyhogy nem jöttél rá, hogy baj van???
Még annyit fűznék hozzá, hogy volt hogy csúsztam 2-3 havi törlesztőt is, de mindíg jött fizetési emlékeztető, sőt, hívnak telefonon is!
Ilyen nincs hogy egyszercsak felmondják a szerződést!
Hát jól behúztak a csőbe...Bérpapíron levonások??
Én havi 5.000 ftot utalok el SAJÁT MAGAM munka mellett! A diákhitel egyedi dolog, a munkahelyednek semmi köze hozzá, életemben ilyet nem hallottam:S
Nincs meg véletlenül egy bérpapír a fizetésedről?
Ha azon feltüntették a levonásokat a cég seggére vernek, nem a tiédre!
Na, jó, elírtam, diákhitel... de akkor se, ha tehetitek, fel ne vegyétek :(
Előző munkahelyem küldött tanulni, állami finis voltam, nem fizettem tandíjat, de mivel a suli 250 km a lakhelyemtől, havi 4-5 éjszaka szállás, utazás... ők nem fizették, minimálbérből nem ment, felvettem a diákhitelt. Ahogy diplomát szereztem, a munkahelyem megszűnt. Az új helyen levonták a hitelt a fizetésemből minden hónapban. Csak éppen nem utalták el a diákhitel központnak... három hete jött levél a NAV-tól, helyszíni eljárás a lakásunkon, megnéznék, mit lehet lefoglalni.
A NAV előtt le a kalappal, hihetetlenül korrektek voltak, de a Diákhitel kp... írjak kérelmet, méltányossági alapon kérjem, hogy tovább fizethessem a felmondott hitelt.
Ma megjött a levél, engedélyezték. a korábbi 6ezer helyett havi 30ezret kell fizetnem. Mivel megszüntetett szerződé, ha egy hónapban nem fizetem be, azonnal végrehajtható...
És igen, baromira dühít, mert sok pénz ez nekem, ráadásul nem tehetek róla :(
További ajánlott fórumok:
- Akkor mit kell tenni ha már csak 17 forinttal tartozom a diákhitelnek?
- A diákhitel mellé lehet felvenni lakáshitelt?
- Mikor folyósítják a diákhitelt ebben a hónapban?
- Ha március 14-én nem kaptam meg a diákhitelt már ne is számítsak rá?
- Ha abbahagyja valaki a fősulit még az elvégzése előtt, akkor mikortól kell elkezdeni visszafizetni a diákhitelt?
- Hogyan tudom igazolni, hogy kapom a GYES-t? Diákhitelhez kamattámogatást szeretnék kérni, de külföldön élek.