Dexam nyelvvizsga-írásbeli (beszélgetés)
Sziasztok!
Ha esetleg mag van még valakinek a Dexam B2 reál modulos feladatsor nagyon megköszönném, ha elküldené nekem.
Köszönöm szépen.
Sziasztok!
A feladatsorok engem is érdekelnének. Ha esetleg valakinek megvan el tudná küldeni nekem?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Valaki eltudná küldeni a Helena féle sorokat, a megoldásokkal? Őt nem tudtam elérni a megadott emailen!
Előre is köszi!
Sziasztok!
Korábban 2x voltam a TELC B2 angol írásbeli vizsgán, és nem sikerült egyik vizsgám sem, pedig mindig közel jártam a megfeleléshez. Mindig a levelemet pontozták le, pedig rengeteg levelet kidolgoztam gyakorlásképpen a vizsga előtt.
Nem akartam további pénzt költeni a TELCRE ezért gondoltam, hogy megpróbálom a DExam nyelvvizsgát, ezért jelentkeztem az áprilisi nyelvvizsga időpontra.
A vizsga előtt DExam-os könyvet, és hozzá nagyon hasonló értettségi feladatsorokat oldottam meg.
A vizsgafeladatok nem voltak olyan nehezek, a feladatok nehézsége kb. olyan mint a B2 angol érettségi feladataié. Az idő pont elégséges, még a végén gyorsan át is tudtam nézni a feladatokat.
A vizsga második részére a levélírás feladatokra is volt bőven idő.
1. levél: (panasz levél)
Egy cég hirdetett kezdőknek Spanyol nyelvtanfolyamot, amire jelentkeztél, de a tanfolyam során nem azt kaptad, amit meghirdettek, ezért írsz a cégnek egy panaszlevelet.
- not working, (air conditioning);
- slow PC’s;
- very old, (film);
- football only, (different sports offer after lessons);
- too many people, (salsa dance classes).
2. levél: (fogalmazás)
A családoddal részt vettél a „Family Day”-en egy állatkertben. Te és a családod nagyon jól éreztétek magatokat, ezért eldöntötted, hogy írsz egy cikket, az élményeiddel kapcsolatban.
- Special program(s) offered for the day;
- The visitors;
- Animal(s) you left sorry for;
- What you must enjoyed in the zoo.
Levélírásnál nem kell regényt írni, csak a szempontokat kell kidolgozni. Mindegyik levélhez megadják, hogy mennyi szót kell írni.
Csodák-csodájára sikerült a vizsga, és a leveleimet sem pontozták le!
Végezetül, mindenkinek ajánlom a DExam nyelvvizsgát! Aki nem akar a TELC-el szenvedni, és újból 22500 Ft-ot kiadni a vizsgáért, annak bátran ajánlom a DExam-ot!
A vizsga után mondták, hogy azért vannak a DExam-on is nehezebb vizsga feladatsorok.
Sziasztok!
Nekem 2 Telc és 2 BME írásbeli után sikerült a Dexam, bánom, hogy elsőre nem oda mentem. Olvassátok angolul a Wikipédiát, szerintem az sokat segíthet.:)
Sziasztok!
Már másodjára buktam meg ECL írásbeli nyelvvizsgán és mindig a szövegértési rész miatt. A szóbelim meg lett elsőre. Elhatároztam, hogy megpróbálom a dexam nyelvvizsgát.
Valakinek valami tipp hogy honnan és miből lehetne felkészülni az írásbelire?
Előre is közsönöm! :)
Szia!
Írtam Neked emailt!! :-)
Sziasztok!
Esetleg van valakinek minta feladatsora a Dexam-hoz?
Előre is köszi!
A dexam hasonlít az ECL nyelvvizsgához,de mindenféleképpen könnyebb,mert az ecl-nél ha hibázol 1 olvasott szövegértést,szinte tuti a bukta,míg a dexamnál több feladat van, így tudsz kompenzálni.Nem mennek rá a nyelvtanra,ha érted a szöveget könnyű,ha a szöveg nehezebb,akkor viszont nyelvtani szempontok alapján megoldható.Az 1. feladat kérdés-válasz,mindig sorrendbe van a kérdésekre a válasz,ha szó szerint másolod ki,akkor sincs probléma (csak figyelni kell az 5 szóra).A 2.feladat mondatrész visszahelyezés,itt érdemes odafigyelni a nyelvtanra.A 3.feladat igaz-hamis,ez inkább a becsapós kategóriába tartozik,de odafigyeléssel nem nehéz.A 4. feladat szóbehelyezés.Itt általában megadnak 3-4-et,amit tutira be lehet írni.
A levél és fogalmazás feladatnál sok kötőszóra van szükség és változatos nyelvtanra vagy jobb szófordulatokra,de mindenképp az összetettebb mondatokra kell koncentrálni.
Modult lehet választani,de voltam olyan dexam nyelvvizsgán,amin megegyezett a két modul feladatai.
Sziasztok!
Már elég régen volt ebben a témában hozzászólás, de ha valaki esetleg januárban készül Fehérváron angol középfokra, esetleg tudnánk infókat cserélni.
Vannak DExam középfokú angol írásbeli nyelvvizsgára felkészítő feladataim (Reál modul). Közel 50 mintafeladat megoldással együtt! +Tippek, fortélyok a sikeres nyelvvizsgához!
További információ: helena_2@citromail.hu
Ez igen! Gratulálok! :)
Más típusú nyelvvizsgán nem voltál? Vagy ezt próbáltad és sikerült elsőre?
Sziasztok!
Van valakinek minta feladatsora a Dexam-hoz vagy a TársalKodóhoz? Neten nem találtam, talán csak egyet-egyet. Vagy aki csinálta már ezt a két típust az tudna felkészítő könyvet ajánlani?
Előre is köszi!
Sziasztok!
Én megpróbálom. 2 sikertelen BME és 2 Telc után nincs jobb ötletem.
Szia Bogi!
Amiatt nem lehetett erről a nyelvvizsgáról sokat hallani eddig, mert viszonylag új, 2007-ben kezdték meg az első vizsgáztatást. Nem tartom rosszabbnak mint a többi neves nyelvvizsgát, mint az Euro-t, ECL-t, BME-t stb. Ami az előnyei közé tartozik, hogy választhatsz nyelvvizsga előtt hogy milyen modulból szeretnél vizsgázni, reál vagy humán modulból, tehát érdeklődési körödnek megfelelő szöveget kapsz ami igazából életszerű is. A hangsúly nagyrészt a szövegértésen van ennél a vizsgánál sztem, szemben az origo-s, a nyelvtani kivételnek a kivételét kérdező vizsgáitól. Nemrég jelent meg egy kis könyvük a középfokú vizsgára, feladatsorokkal. Ez alapján eldöntheted h neked mennyire fekszenek ezek a dolgok.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata erről a nyelvvizsgáról?
Akinek van, az kérem írja már le, hogy milyen vizsgának tartja!
Milyen könyvből lehet felkészülni rá?
A társalkodóról is jókat hallottam,de nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Segí