Devizahitel kiváltás Budapest Bankos egyenlítő hitellel. Van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)
Igen, az egyenlítő konstrukciónak pont az a lényege, hogy a számlán pihentetett pénz csökkenti a kamatot, így a futamidőt.
Nem egyedi dolog ez, számtalan bank dolgozik ezzel a konstrukcióval a világban, hozzánk csak a BB hozta be. Ezért (is) van az, hogy ők még a válság legmélyebb pontján is komoly profitot tudtak elkönyvelni, nem volt szükség tőketoborzási kampányra.
De ne vegyetek fel 20 évre hitelt, maximum, de nagyon maximum 15-re. Szabaduljatok mihamarabb.
Ezt azért olvassátok át még egyszer:D
A legfontosabb,hogy 10 évnél hosszabb futamidőre nem érdemes hitelt felvenni.
Inkább vegyetek fel 500.000-rel kevesebbet és legyen a futamidő 10 év.
Amit leírtál nem badarság....
A Budapest Banknál is 11,5%.
Arra írtam, hogy túl szép, hogy igaz legyen, hogy 20 évre vennénk fel a hitelt. És azt mondták, ha mondjuk 500 000-rel többet vennénk fel és azt rajta hagynánk a számlán, nem nyúlnánk hozzá, akkor naponta kamatozik az összeg (és a kamat összege mindig levonódik a hitel tartozásból) és 20 év helyett normál törlesztés mellett 10 év alatt ki tudnánk fizetni (még úgy is, ha nem törlesztünk elő és semmilyen más megtakarításunk nem lenne).
Ha a Budapest Bankot választod, nagyon alaposan olvassátok el a szerződést, a legapróbb betűket is! És ami nem teljesen egyértelmű azt konkretizáljátok!
Mi iszonyatosan megjártuk velük. Pár éve hirdették a mostanihoz hasonló hitelkonstrukciójukat, a neve nem jut eszembe, de a lényege ugyanaz, mint a mostani egyenlítő hitelnek.
Egyes részeket a szerződésben olyan kétértelműen fogalmaznak meg, hogy úgy értelmezik, ahogy akarják. És amikor szóvá tettük, azt mondták, ha nem tetszik menjek bíróságra, vagy fizessem vissza egy összegben a hitelt. Az ügyvéd azt mondta, hogy nincs értelme perre menni, mert nagyon ügyesen meg van fogalmazva a szerződés. És teljesen mást jelent egy laikusnak, mint nekik. Egyébként meg a legtöbb tanácskérés a Budapest bank ügyfeleitől érkezik hozzá, és a legjobb tanács, amit adni tud, hogy próbáljuk a hitelt átvinni egy másik bankhoz.
Szóval csak óvatosan!
Sok szerencsét kívánok a hitelkiváltáshoz!
Én olyan lehetőséggel még nem találkoztam ami túl szép lett volna,hogy igaz legyen.
10,8% THM Volksbank 11,5% Takarék Bank,Raffi 13,5%!!!
Rablás
eddig egy van
...tikk-takk...
az idő ami nem az erősségük sajnos. :(
de szerintem ez eddig a legkorrektebb a sok közül ha korrekt lehet a bank szektor. :)
Szia!
Én már náluk puhatolózok és eddig meggyőzőek, de azzal hogy felveszed velük a kapcsolatot és elmondod hogy mi újság van veled akkor biztosan feltudnak homályosítani ezzel kapcsolatban!