Debrecenben melyik patikában lehet NaCl-ot /konyhasót/ venni? (tudásbázis kérdés)
Kíváncsi voltam, foglalkozott-e vki ezzel a témával itt a Hoxán. A napokban kaptam egy e-mailt (kérésre továbbküldöm, ha adtok címet) amiben az eredeti küldő véleményével van kiegészítva Tejfalussy András tanulmánya a sókról. Előtte még nem hallottam ezt a nevet, de a google segített. Nagyon érdekes, és sztem nagy része igaz. Most nem akarok belemenni a részletekbe. Elolvasása után rákerestem csak úgy a sók összetételére, és találtam egy összehasonlítást, ami borzasztóan megdöbbentett. Ugyanis régebben olvastam, h milyen egészséges a Himalaya só, mennyi olyan anyag van benne, ami kell a szervezetnek és a többi sőban nincs, stb. Vettem, már a második kilót használjuk (nem sok sót használunk) az öszetétele "természetesen" nincs a zacskóján. És ebben az összetétel ismertetésben azt olvastam, h rendkívül magas a jód tartalma a Himalaya sónak. Nekem viszont a pmiringy problémám miatt annak idején azt mondta a doktornő, h nekem tilos a jódos só. Most ebben pl én vagyok a felelőtlen, h jót akarva a családnak és magamnak - még igy is h nagyon drága - azt vettem, és mivel nem volt rajta az összetétel, honnan tudtam volna, h tele van jóddal? Érdemes egy ilyen összehasonlítást megnézni. Ma bementem a gyógynövényboltba erről beszélni az eladóval (nagyon korrekt, nagy tudású) és egyszercsak megláttam, hogy van IGAZI NACL konyhasó, 590 Ft/kg. Dr. Papp Lajos, az ismert szívgyógyász ajánlja
Hát...az attól függ,hogy milyet szeretnél: kristálypatyolatszupertisztát,biot,mágnesezettet,energetizáltat,gyógyítót(rák,allergia,közérzet,migrén)vagy egyszerűen csak szeretnél a teádba valamit,ami édes...:)))
Hm...megvan az új üzleti vállalkozásom!:DDD
Na, akkor én is megkérdem nagy bután.
Hol lehet Budapesten cukrot venni?...
Én, speciel bírom az ilyen abszolút hülyéket.
Ők az élet sója - hogy stílusos legyek.:)
csak a S(h)ó(w) kedvéért tértem vissza. :P de nézd:
zuuuummmm.... (a por utánam)
De-de!Látlak!!!Ott ni!:DDDDDDDDDDDDDDDD
.. öö.. mi? én? hogy? izé. nem.. :D
:O Jaaaa...Értem...:))))))
:O Hé!Te mán megint itt vagyol???:O
:DDDDDDDDDDDDDDDD
mert ő sem "biztos" benne hogy "jó" vagy "rossz" :)))))))
Te magad is idézőjelbe tetted.Miért?:)
Különben mindenki azt használ amit akar. Én csak kérdeztem, de úgy látom vannak emberek akoik poénkodnak.
Mert a cikk amit olvastam azt írta ,hogy patikába lehet kapni.
<b>Megmondaná nekem valaki, hogy miért baj az, ha a konyhasóban nyomokban van kálium, magnézium, stb? Ezekre szüksége van a szervezetnek. Nem pont hogy a nátrium, ami "rossz"?
miért éppen patikában
az üzletekben sokféle konyhasó van
Persze, egy pár grammot...de aranyárért! Piszok drága...maga a só drága, a zacsit ki kell hozzá fizetni és azt is, hogy kimérik...(megjegyzem, ez a tétel a legdrágább). Mi általában egyszerre 50g-ot kaptunk, télen jóval több kellett, van egy pár háziorvos, aki szereti írni az orrcseppet piciknek (azért írok múltidöben, mert már külföldön élek, de gyógyszerellátási szakasszisztens a végzettségem ;-.D)
A patikában lehet(ne) venni vegytiszta sót??
Ha patikusként beleszólhatnék...csak úgy csendesen...ha nincs a patikában, és kértek a nagykertöl is, akkor nyilván tartós hiánycikk...akkor viszont nincs...még megpróbálhatod másik patikában, hátha nekik másik nagyker a fö beszállítójuk, és lehet, ott van még elfekvöben...de 100 g-ot nem fogsz szívesen kapni, azt leszögezem! Elég fontos alapanyag...És ha tartós hiánycikk is, akkor ha van, se fognak adni...azon meg nem tudom, mi a fenének kell fennakadni, hogy a tengeri só tartalmaz még ezt-azt...planktonokat is, de ha azt is ráírják, az unatkozó háziasszonyok még azt gondolnák, bezöldülnek töle, inkább nem veszik meg...áááá...
Akkor ez majdnem olyan, mint amikor a gyerek bemegy a patikába és kér banánt. Aztán a második és a harmadik. Végül kiírják, hogy "nincs banán".
Bemegy a negyedik: "volt banán"???
Egyhez értünk.. szétoffolni egy fórumot könnyedén.. :)
na tényleg nem szólok ide többet :)
Nem megy ez nekünk,pedig úgy,de úgy akartunk segíteni!!!
Ja igazad van. de amit én említettem azt se közértben se patikában nem lehet kapni.. szal' az kiesett mint só alternatíva..
Akkor nincs ötletem :)
Komolykodjunk kérem szépen,komolykodjunk!Amúgy meg már régen nem a "hol vegyek sót,mert kifogyott a közértből,vagy mit tudom én hogy jön ide a patika" kérdésre folyik a válaszadás,úgyhogy mi csak beálltunk a sorba!
:DDD
kristályos kokain... XD fehér és kristályokból áll.. :DDDD élvezetes.. de bele lehet dögleni :)
na?
juj.. megint offolok.. itt se vagyok.. :D
De pont a sóba,bakker...:DDDD
Mongyá' már mást!Valami élvezetesebb?:)
tudod mit.. mindig azt mondom: valamibe meg kell dögleni.. :DDD
nem tom.. eltűnt egy hsz.. vagy behellóztam XD
Mi te drága?Leigazoltad magad?:DDD
Hát,fajtája válogatja...:D
Az ember ne legyen paranoiás(vagy...parajónás?:D).Szval: egyszer jódos,másszor meg nem jódos,mer' aztán a jódhiány is ad neked akkora pajzsmirigy problémát,ami nem marad rejtett előtted,az tuti!:D
A fluoron gondolkodok én meg azóta is,mer' az se kéne nagyon,hogy hiányozzon,aztán ha csak nyomokban tartalmazza,mi a baj?
További ajánlott fórumok: