D-vitamin és a rák kapcsolata (beszélgetés)
Én ennek épp az ellenkezője voltam. Tavaly csinalt nekem egy ismerősöm d vitamin tesztet és annyira alacsony volt, és a felszívódási képesség is olyan rossz, hogy teljesen betojt, mert még egy diagnosztizált rakos ismerősének is jobbak voltak az eredményei.
Volt pár tünetem, főleg emésztési problémák és derekfajas, de nem éreztem betegnek magam, az egészet nem is vettem komolyan.
Idén januárban iszonyatos görcsökkel a mentő vitt be, sürgősségi műtéttel kivették az egyik petefészkemet, ami csecsemofej nagyságúra nőtt. A szövettani pozitív lett. Az összes további vizsgálatok szerencsére negatívak.
Nem tudom, hogy végülis van-e összefüggés, de itthon is akkor kezdtem jobban lenni, mikor már ki tudtam menni a napra... Szóval ezek alapján lehet.
Írtad: újonnan diagnosztizált....
Persze mindig van valami új, amire rá lehet kenni valamit.
Őszintén, ha minden javaslatot betartanánk, a belemnek akkorának kellene lennie, mint egy lóé, mert egyél naponta: brokkolit, sárgarépát, édesburgonyát, friss salátát, 3-5x friss gyümölcsöt, olajos magvakat, igyál 3 l vizet ( ez részemről megvan ), meg egyél ezt és azt... Képtelenség!
Azt gondolom, nem kell mindent elhinni, amit olvasunk, amit leadnak.
A téli szezonban "érnek rá" legjobban az emberek törődni magukkal, például kivizsgáltatni a nyáron is fennálló panaszaikat... ami nem baj, csak jelentősen megmásítja a study eredményét.
Túlságosan leegyszerűsítjük a daganatos megbetegedések okát, bárcsak vitaminhiány lenne, semmi más.
Biztos, hogy nem a vitaminhiány!
Télen az emberek nagy része nem pótolja a D-vitamint, és nem mindenki lesz rákos.
Ahhoz ennél több kell.
Igen, értettem, hogy valami ilyesmire gondoltál. Az a baj, hogy ezt ugye klinikai keretek között kéne kitesztelni, mert ha van is 1-2 ilyen eset, abból még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.
Mindenesetre érdekes téma, ha okosabbak nem is leszünk, azért lehet róla beszélgetni. :)
Szia!
Ilyen esetről sajnos nem tudok. Azt tudom, hogy akinél már diagnosztizálták a daganatot, azoknak szokták javasolni a D vitamin szedését is, de sajnos nem tudok beszámolni olyan esetről, ahol ez gyógyulást hozott volna.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?