Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cukrászüzemben milyen lemezt/lapot használnak sütemény töltésre és vágásra? fórum

Cukrászüzemben milyen lemezt/lapot használnak sütemény töltésre és vágásra? (tudásbázis)


2020. nov. 17. 13:27
Rendben, köszönöm szépen!
2020. nov. 15. 22:32
A rozsdamentes acélból készült lapok a leghigiénikusabbak. Amúgy a HACCP is azt írja elő. Alumíniumot és zománcozott cuccokat sem ajánlatos már használni. Van még néhány speciális műanyag is ami használható de a szeletelés okozta mikrobarázdákban meg tudnak telepedni a kórokozók. Ezért nem ajánlatos a fa sem.
13. gilingalang (válaszként erre: 1. - OroszSzandi)
2020. nov. 15. 21:50

Szia!

Mi sütőlemezen sütöttünk, az asztalok márvány és rozsdamentesek voltak.

Strapabíró, jól tisztítható anyagok.


[link]

12. Guruljka (válaszként erre: 10. - 8d00a82c06)
2020. nov. 15. 20:51

Én semmi alumíniumot nem használok a konyhában, de lehet, hogy ebben nincs igazam.

(Azon kívül, hogy az indukciós főzőlapra nem jó.)

2020. nov. 15. 18:14

Biztosan kaphatóak acél munkalapok a megfelelő méretben.

Vagy sütőlemezből méretre vágatod.

2020. nov. 15. 18:13

Google alumínium sütőlemezeket dobál ki erre a célra.

Ezer helyen lehet kapni.

9. 8d00a82c06 (válaszként erre: 8. - OroszSzandi)
2020. nov. 15. 18:09
Ja, értem. Akkor elnézést.
2020. nov. 15. 18:07
Nem munkalap érdekelne... Hanem lemez. Mint pl a sütőlemez, csak mondjuk műanyag. Amin betöltöm a piskótalapokat és vihetem a hűtőbe, majd azon felvágom.
7. 8d00a82c06 (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2020. nov. 15. 18:06

Van.

A pékségekben leveleshez használjuk.

Tudom miről beszélek.

6. Guruljka (válaszként erre: 5. - 8d00a82c06)
2020. nov. 15. 18:04

Nem tudom, hűtő van-e márványlapos, az edzett üvegpolcos pont jó.

De lehet márványlapos hűtött munkaasztal.

Nem kicsi a költség, de megéri, mert így minőségi termékeket tud eladni, egészségügyi kockázatoktól mentesen.

5. 8d00a82c06 (válaszként erre: 1. - OroszSzandi)
2020. nov. 15. 17:43
Márványlapos hűtő?
2020. nov. 15. 17:21

Az biztos, hogy saját cukrászüzemben soha nem használnék fa munkalapot vagy munkaeszköszt.

Fémet (saválló acélt) vagy műanyagot, munkafelületként szintén a gránitot vagy hasonlóan karcolásálló felületet. Nyilvánvaló igény, hogy fertőtleníthető legyen, naponta akár többször is.

De a higiéniai feltételekről szerencsére sok információ van a neten.

2020. nov. 15. 16:13
Egy nagy szilikon lapon, vagy leginkább egy gránit lapon. Az, ha nem töröd el, egy életre szól!
2020. nov. 15. 16:08

Nem vagyok cukrász, de vannak cukrászkellékes webboltok.

Az egyiknek itt egy oldala, sokféle habkártya is akad:


[link]

2020. nov. 15. 15:54

Sziasztok!

Eddig fa lapon dolgoztam, töltöttem és vágtam a sütiket, amit a főnök csináltatott valahol.

Most új üzemet nyitok nemsokára és nem tudom, hol rendeljek, egyáltalán milyen anyagot...

A fa annyira nem volt jó, egy idő után elkezd szálkásodni, rohadni a meleg víz hatására..

Szakmabelieket kérdezném, hogy ti milyen anyagot használtok és honnan rendeltétek?

Köszönöm szépen!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook