Cukorbeteg receptek és menüsorok (beszélgetés)
Akkor ne egyél túl sokat. Én eleve semmiből nem eszem túl sokat. A "sokat" nem mennyiségileg értettem, hanem az összetevők arányaiban. Ahogy készítem, nekem pont jó.😀
Készítse mindenki ízlése szerint. Viszont ha arányaiban több egy ételben a zöldség mint a szénhidrát, az kifejezetten hasznos lehet mindenkinek. Persze aki hízni szeretne, annak nem.😀
Itt találtam, érdekes
Úgy-úgy! Nekem a mozgás magától értetődő, ezért nem említettem. 😀
Egészségesen is muszáj törődni magunkkal, betegen meg pláne!
Azért mert a fehér lisztes tészta és a krumpli is gyorsan felszívódó szén hidrát. A fehér lisztes tésztát bátran cseréld le durum tésztára. Lassan felszívódó szénhidrát, cukrosoknak jobb helyen ajánlják. Én friss tésztát is durumból gyúrok. Sokkal könnyebb gyúrni mert nem ragad a kézhez, tojás sem kell bele. És finomabb mint a fehér lisztes. A krumpliban lévő szénhidrát felszívódását úgy lehet lassítani, hogy a főtt krumplit legalább 12 órára hűtőbe teszed. nem tudom most linkelni, de azt olvastam erről, hogy a hideg hatására megváltozik a szerkezete és lassú felszívódásúvá válik. Másik módszer, a krumplis tészta mellé ami eleve durum tésztás, egyél sok uborkát, vagy bármi salátafélét. A rostoknak szénhidrát felszívódást lassító hatásuk van.
Én nem vagyok cukros, de úgy eszem ahogy nekik kell. Ezt tartom egészségesnek.
5 liszt nélküli módszer főzelékek, levesek sűrítésére: sokkal könnyedebbek lesznek
Liszt nélkül is lehet rántást készíteni, amivel a főzelékeket, leveseket lehet sűríteni.
És ha teljes kiőrlésű tészta vagy pl most vettem kölestésztát
Vagy ha sok kovi utib eszel mellé, az is jó.
Azt mondta nekem az orvos, hogy ha zsidakékkal, vagy fehérjével eszem a krumplit, akkor nem annyira káros.