Cukiban elvitelre akartam kérni, a gyerek könyörgött, ott... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Igen, én meg most mondom .
Nem szeretnék most fiatal lenni.
Hisztizit a gyerek, hisztizik az anyuka - szinkronban vannak.
Remek!
(Vagy nem?)
A gyereket sok minden befolyásolja, de ha ezt látja, hogy az anyuka mint egy fúria, hisztizik, mert a gyerek kiköveteli, hogy márpedig neki ott kell a süti.
Nem tud várni amíg hazaviszik, mindenki dobjon el ásót kapát, takarodjon a cukiból, mert a csemetének ülőhely kell.
Aztán majd csodálkozik, amikor ez a csemete felnő, és ,,,,, a többit képzelőerőtökre bízom.
Az enyémek se, viszont tapasztalom, hogy vigyázniuk kell, mert a családban olyan nevelést kaptak, amilyent, de könnyen kerülnek hátrányos helyzetbe, mert vannak körülöttünk olyanok, akik igencsak tudják képviselni a saját érdekeiket. (Etikán és jómodoron túl is, ha úgy jön.)
"Olyat is ismerek, a földre se lépne ha nem lenne muszáj." Ez jó! (Megnevettettél!)
Bizonyos szempontokból az enyém is, de elárulom van benne egy kicsi anyámból is aminek nem annyira örülök de nincs mit tenni.😉
A gyerek természete nem csak nevelés kérdése. Heted íziglen van benne öröklött, van benne egyéni is a nevelés mellett.
Ezzel azért vitába szállnék.
Ki mint vet úgy arat.
Az enyémek nem ilyenek.
És sokat ismerek aki nem hisztizni ilyenen.
De ugye nem vagyunk egyformák.
Olyat is ismerek, a földre se lépne ha nem lenne muszáj.
Szót se érdemel.
A mi korosztályunk nevelte a mostani anyukákat.
Meg a "korszellem".
(Ők meg most a saját csemetéiket "nevelik"... Krhm-krhm...)
" Folyamatosan esik a színvonal, és erről nem a Hoxa tehet."
Nem, erről éppen a hozzád hasonlóak tehetnek.
Egy olyan sérelmet hoztál ide, ami számodra szörnyű volt. Az itteni többség viszont nem osztja a nézeteidet , valójában én sem. Királynőnek képzelted magad a cukiban és nem fér a fejedbe, hogy más vendég szintén annak képzelheti magát ha már fizet és szintén jól szeretné ott érezni magát, főleg ha idősebbek és koruknál fogva már nem ugrálnak össze vissza, mellesleg ők voltak ott hamarabb. Gondolatban már el is temetted azokat a "banyákat" , pedig igazán semmi de semmi bűnük nem volt, mindössze annyi , hogy nem észlelték az oda betérő fantasztikus királynőt , aki nem nézett szét és elvárta volna, hogy mindenki hason csússzon előtte.
Igazából nagyon de nagyon kellene szégyellned magadat , szegény gyerek ezt tanulja az anyjától, hogy az idősebbek banyák. Remélem hamarosan téged is banyának fog hívni és attól majd boldog leszel.
Értem. Szerintem mind különlegesek vagyunk, és a szépkorúaknak is biztos volt okuk arra hogy miért nem hívták magukhoz őket.
Tovább nem is érdemes görgetni ezt a témát.
Meglehet. Az időseket átlagban nem tudom, azt tudom, hogy nagymamám odahívta volna, ha látja, hogy egy kisgyerek állva eszik, de ő kivételes volt. :)
Van az úgy, hogy az ember hirtelen felkapja magát valamin, visszanézve pitiáner lesz, lehet fáradt volt, nyűgös a kicsi, más is nyomasztotta.
Szerintem az idősek épp úgy követhetnek el hibát mint a fiatalok.
De hiba-e ha nem szeretnének emberek a beszélgetésükbe belehallgattatni másokat, vagy hiba-e ha pont gyereket nem szeretnének az aszaluknál?
Még nem tudjuk azt sem, hogy volt-e annak akadálya hogy a vásárló szétnézzen van-e hely, mert azt biztosan látta mikor belépett, hogy sokan vannak.
Az a gyanúm, Fórumnyitó szétcsapott volna a Pilvax kávéházban is a márciusi ifjak között mert ő gyerekkel van.
A vicce szót a 4000+ pénzre értettem. Neked nem furcsa, hogy valaki így írja, hogy mennyit fizetett? Nekem furcsa, és erre írtam, hogy nem kicsit vicces.
Egyébként az 1. hozzászólásból nekem az jött le, hogy a gyerek evett a cukrászdában egy szelet valamilyen sütit, amit eredetileg elvitelre kért volna, csak a gyerek ott, helyben akarta megenni. Nem volt szó több szelet sütiről.
Igen. Szerintem is odaengedték volna az asztalhoz a gyereket, ha az anyja kérte volna. Akár a "banyák" is.
Mondjuk ebbe nem lehet belekötni, nem tudom ti hol laktok, mi kisvárosban két cuki van, 6-800 Ft, a mentes félék 1000 Ft minden szelet süti :( ezért szoktunk le róla. Ez nem vicces, hanem szomorú.
Egyébként odaengedhették volna, FI kedvesen szólhatott volna hátha, én úgy vagyok ezekkel, mint Lavender, kinyitom a számat, abból értenek.:)
Szerintem egyáltalán nem kell magyaráznod, és magyarázkodnod sem kell.
Azt viszont nyugodtan elfogadhatnád, hogy a "vallomásod" többekben nemtetszést váltott ki. Többek között belőlem is.
22. hsz. "Elrakta a 4000+ pénzt a rendelésért, kiadta a tányért és ennyi." - az azért (témától függetlenül) érdekelne, hogy milyen sütit vettél a gyerekednek, ami "4000+ pénzbe (bocs, de ez nem kicsit vicces) került?
"Nincs már semmi kedvem a Hoxához ezek miatt. Folyamatosan esik a színvonal, és erről nem a Hoxa tehet." -> ez a vallomás sem a színvonalat emeli.
Kedves Anyuka!
Először is nagyon rád férne egy kis nevelés,
úgy látom az eddigi hozzáállásod alapján.
Jobban tennéd, ha lépést váltanál,
és jó példát mutatnál a gyermekednek!