Csütörtökön visszér műtét vár rám epidurális érzéstelenítéssel akinek van tapasztalata kérem írjon, mire számíthatok? (tudásbázis kérdés)
Jó régi topik de felhozom
Olvasom hogy szülésnél is epidurális, de soha nem olvastam hogy utána fejfájás lenne
Van?
Merthogy szerdán lágyék műtét és az altató epidurálist javasolt, methogy köhögök
Majd feljebb emeljük a fejrészt
Akkormeg csak bejön a fejfájás, nem?
Semmi kedvem 6-10 órát feküdni és fejfájással kinlódni. Ágyban meg nem tudnám a "szükségleteket" elvégezni
nekem is meg kellene csinálni a visszérműtétet, de nem tudom rávenni magam,
epidurálissal pláne, nem tudok mozdulatlan lenni,sokszor fáj így is a fejem,inkább az altatást választanám,
nagyon sok műtétem volt már, de valahogy ettől nagyon ráz a hideg
Szia!
Nekem is lesz visszérműtétem február 16.-án....túl vagy már rajta?
Sziasztok végre itthon:-)
Nem volt persze egyszerű de vége van:-)a műtét majdnem két órás volt mert rosszabb lett mint a doki várta és talált egy trombózist is a combom belső oldalán:-(
Az érzéstelenítés simán ment észre sem vettem csak az idegtől végig remegtem szőrnyű volt nem hatott a nyugtató aztán mikor ki ment az érzéstelenítés nem tudtam pisilni muszáj volt meg csapolni azt hittem utána nem lesz gond de valamit megsértettek és és véres lett a vizeletem katéter az éjszaka közepén majd másnap du vették ki megittam 4,5 liter folyadékot hogy átmossam belül magam és kitisztuljak,sajnos a fejfájás és a szédülés így is meg volt hiába feküdtem de most már itthon vagyok és csak ez a lényeg:-)
Akkor ne izgulj!!
Nem fájdalmas,csak utána rossz egy-két-hétig!
És műtét után ne akarj felülni,meg mozgatni a fejedet,mert akkor migrénes fejfájásod lehet!
De a műtét alatt nem lesz gond,és úgysem érzel semmit!
Sok sikert,jó egészséget!
Majd írj hogy milyen volt! :)
Engem is mutottek, hatgerincbe kaptam szurit, de vegig mozoghattam (a fejem forgattam a mutet alatt)
delutan mar labra kellett alljak es setaljak. Harmadik nap hazaengedtek. A mutet unalmas volt,viszont utana ahogy kezded erezni a fajdalmat kerj fajdalomcsillapitot.
Gyogyulast!!!
Nem fájdalmas,az a lényeg,hogy lazulj el!
Ha gerincbe kapod,át kell ölelni a térded ülve,meghajlítani a hátad,kitapogatja,és szúr.Nem szabad összerezzenni,de ne aggódj ezen,mert tényleg nem fáj!Utána légy óvatos!!!!
Hova kapod az érzéstelenítést? Derékba, vagy combtőbe?
Nekem mind két térdemet "takarították", én derékba kaptam, ezért 12 órás fekvésre voltam ítélve. Szobatársamnak bokáját műtötték, ő combba kapta, 6 óra után kelhetett fel.
Második műtétnél mondta a nővér ha érzem, hogy múlik az érzéstelenítő azonnal kérjek fájdalom csillapítót. Ne várjam meg, hogy teljesen kimenjen az érzéstelenítő hatása. Nem volt "hülye" tanács, úgy végig aludtam az éjszakát, mint ha nem is műtöttek volna.
További ajánlott fórumok:
- Veszélyes lehet az epidurális érzéstelenítés? Milyen előnyei és hátrányai vannak?
- Szülés epidurális érzéstelenítéssel
- Indított szülés és epidurális érzéstelenítés
- Melyik jobb? Az epidurális érzéstelenítés vagy a gáz?
- Penicillin érzékenység esetén adhatnak epidurális érzéstelenítést?
- Ha az első szülésnél az agyvízbe szívárgott az epidurális érzéstelenítő, akkor a 2 szülésnél is előfordulhat?Van valakinek tapasztalata?