Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csöröge fánk - ropogós recept

Csöröge fánk - ropogós recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csöröge fánk - ropogós hozzávalói:
- 60 dkg finomliszt (BL 55)
- 3 egész tojás
- 10 dkg cukor
- 20 dkg tejföl
- 10 dkg puha vaj
- 1 tasak sütőpor (12 gramm)
- 3 evőkanál rum v. ecet, hogy a fánkok ne szívják meg magukat olajjal (én rumot használok-NEM RUMAROMÁT!
- csipet só
- 1 kezeletlen v. alaposan megmosott citrom héja
- 1 liter olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
- lekvár a tálaláshoz


Csöröge fánk - ropogós

A Csöröge fánk - ropogós elkészítési módja:
A tojásokat keverd ki a cukorral, a tejföllel, a rummal vagy az ecettel, majd szitáld hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd gyúrd alaposan össze a többi hozzávalóval. Csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 3 mm vastagra, és derelyevágóval szaggass belőle rombuszokat. A darabok közepébe is ejts egy-egy bemetszést, és a fánkok egyik csücskét ezen húzd át. Bő forró olajban, oldalanként két-két perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyit tegyél az olajba, hogy kényelmesen úszkálhassanak benne. A kész darabokat szűrőlapáttal szedd ki papírtörlőre. Még melegen forgasd össze porcukorral, és tálald baracklekvárral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csöröge fánk - ropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook