Csokitorta (francia recept)
60 perc
A Csokitorta (francia recept) hozzávalói:
100 g finomra vácott dió
100 g jó minőségű étcsoki
4 db tojás
50 g liszt
80 g barnacukor ( lehet porcukor is )
1 teáskanál sütőpor
1 csip. só
Tetejére: tejcsoki bevonó és 3 kanál tejszín
A Csokitorta (francia recept) elkészítési módja:
Némi előkészület:Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra, és vágjuk apróla a diót. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. Vízfürdő felett olvasszuk fel az étcsokit, adjuk a sárgájához még melegen, majd a diót és a lisztet, sütőport, csipetnyi sót. Verjük kemény habbá a fehérjét, és nagy habevővel óvatosan keverjük a csokis masszához. Kenjünk ki egy kisebb sütőformát vajjal, és öntsük bele a masszát. Tegyük be a sütőbe 30 percre. Miután megsült, zárjuk el a sütőt, olvasszuk fel a tejcsokit szintén vízfürdő felett, keverjük bele a tejszínt, és kenjük meg vele a torta tetejét. A meleg sütőbe dugjuk vissza, és hagyjuk ott negyed órát pihenni. Addig verjünk fel habtejszínt egy kis vaníliás cukorral habfix segítségével, és azzal kínáljuk a tortát szeletekre vágva.
Ma ezt a tortát gluténmentes lisztből készítettem, és így is nagyon jól sikerült, isteni volt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dbf33b346e, 2010. dec. 5. 17:56
A csokitorta (francia recept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.