Csokis-málnás fincsisség recept


Tésztához
10 dkg liszt
8 dkg vaj v. margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
1/2 dl tejföl
1 sütőpor
tetejére
30 dkg fagyasztott málna vagy egyéb erdei gyümi
1 főzős csokipuding por
1/2 l tej
cukor, kakaópor ízlés szerint
A Csokis-málnás fincsisség elkészítési módja:
A tésztához valókat összekeverjük egy fakanállal és egy kilisztezett tepsibe simitjuk. Kb 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a csokipudingot utasítás szerint. Ha kicsit kihűlt a tészta, ráteritjük a gyümölcsöt és az egészet befedjük a csoki pudinggal. Ha kihült, lehet szeletelni.
Még jobb lehet az állaga, ha a csokipudingba egy zacskó zselatinport is keverünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiniand, 2008. febr. 5. 10:14
A csokis-málnás fincsisség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.