Csoki helyett gyümölcs lesz a fa alatt? A hírek szerint! Nálatok is? (beszélgetés)
Pontossan így gondolom én is!!
Vettünk pár féle szaloncokrot az egyikkel befaragtam szőrnyű, a Pepitától az epres tejszines, olyat ne vegyetek, a neve alapján jónak tünt, nagyon édes!! :-((
Kész röhej amit leadnak hírek gyanánt:) Én is láttam tegnap este és már akkor kiakadtam. A világválság abban is megmutatkozik, hogy az emberek nem vesznek szaloncukrot???? Röhej....
Mi a szaloncukrot a fára és a fa alá kosárkába szoktuk tenni, a narancsot, mandarint, banánt, almát pedig az asztalra tálba, vagy szintén kosárkába.... Még annyit, ha valakinek van pénze mandarinra, narancsra, banánra akkor tud venni legalább 1 kg. szaloncukrot is...
Szia!
Nem szokott csöpögni :) Ja és elfelejtettem, hogy Licsi gyümölcsöt is szoktam azt felfűzöm és felakasztom az ágakra :) még szalmadíszek,mézeskalács és természetes lesz a fa!
Nálunk lesz gyümölcs a fa alatt. Mikor gyerek voltam, anyu mindig tett narancsot, mandarint a fa alá, így nálam is megmaradt ez a szokás.
Viszont szaloncukor is lesz, jó sok. :) Az is a fa alatt, egy szép karácsonyi tálban. :)
Nincs itthon zsírpapírom,van ötleted,mivel helyettesítsem?
Köszi,Jess
Huh, bevallom, még nem is hallottam olyanról, hogy gyümölcs van a fa alatt... Nem ismerek olyat, aki csinálna ilyet. Most újat tudtam meg :)
Nálunk a fán mindig arany-piros díszek vannak, a fa alatt vannak az ajándékok és a szaloncukor. Semmi gyümölcs... Max. a konyhában vagy a pincében :)
Viszont anyu szokott csinálni aszalt almát, asztalos rokon csinált radiátorméretű kis rácsot, arra rakja az almát és a radiátoron kiszárítja. De van, aki szúnyoghálón csinálja. Finom nagyon :)
A fára sose raktam szaloncukrot. Csak a fa alatt van.
azon kívül lesz mandi és banán.
szaloncukrok:
gesztenyés, konyakos meggyes, kókuszkrémes, zselés, cseresznye krémes, gumicukros. mindegyikből 30dekát hozattam...
ezekből kerül az ajándékcsomagokba is.
Sziasztok!
Köszi a jó tanácsokat. Ma még elkezdem,hogy elkészűljön karácsonyra.:)
Szia!
A narancsot és a citromot felvágod vékony szeletekre és ráteszed a radiátorra, így lehet gyorsan kiszárítani. Mi is gyümölcsöt szoktunk a fára tenni mégcsak ki sem szárítom. Nagyon jó illat lesz a lakásban. Még kiwit is szoktam szeletelni. Nem fűzöm fel csak a szeleteket ráteszem a fenyő ágaira. Csak a lucfenyő ága nem tartja meg de a többi (ezüst, normann,műfenyő) jó hozzá.(a fekete fenyő sem) Még egy kis mézeskalács a fára és pompás illat lesz a lakásban :)A szaloncukor pedig a fa alá kerül nálunk :)
További ajánlott fórumok:
- Hány fok van nálatok most a net szerint ?
- A hírek szerint nagy eső és vihar lesz. Milyen most nálatok az idő?
- Lehet aszalt gyümölcsöt enni reggelire "nyers" gyümi helyett a 90 napos diétában?
- Mivel lehet helyettesíteni a keményítőt? Aszalt gyümölcs mártáshoz kellene, de nincs itthon keményítőm.
- 16 hónapos gyermeknek elég reggelire a táp helyett gyümölcsös Sinlac, ha a darabos ételt nem szívesen eszi?
- Már 2 órája hűtőben van a gyümölcskocsonya, de nem dermed meg. Mindent előírás szerint csináltam meg és fixet is raktam bele... Mit tegyek?