Csirkecomb vörösborecet mártással recept
A Csirkecomb vörösborecet mártással hozzávalói:3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
6 db egész csirkecomb
4 db mogyoróhagyma
1 pohár vörösborecet
1 kis dobozos tejszín
díszítéshez apróra vágott petrezselyemzöld
A Csirkecomb vörösborecet mártással elkészítési módja:
Keverjük össze a sót és a borsot egy tálban, majd dörzsöljük be vele combokat. Melegítsük az olajt, és olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Ha az olaj már forró, de még nem füstöl akkor bőrével lefele kezdjük el sütni a csirkecombokat. Addig süssük míg aranybarna nem lesz a bőr, és megpuhult a hús. Ez kb. 12-15 percet vesz igénybe. Ha nem puhult meg a hús, akkor vegyük lejjebb a hőfokot. Ha a csirkecomb elkészült vegyük ki az olajból, és tartsuk melegen. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, majd dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a vörösborecetet, és addig forraljuk amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. 5 perc után adjuk hozzá a tejszínt, és kevergessük újabb 5 percig. Helyezzük vissza a szószba a csirkét, és forraljuk át. Petrezselymes rizzsel tálalhatjuk az ételt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. júl. 6. 07:47
A csirkecomb vörösborecet mártással elkészítési módja és hozzávalói.