Csípő vizelet és viszketés, mi lehet? (tudásbázis kérdés)
Több folyadékot inni, szénhidrátmentes (liszt és cukormentes) táplálkozás legalább fél évig, lapacho tea rendszeres fogyasztása, akár vele való irrigálás. Főként zöldségek fogyasztása!
A bőrprobléma a végső megjelenési formája, az ok az emésztőrendszerben keresendő!
Nem én mondom! Egy doktornő mondja, akinek ez a szakterülete!
Ételed legyen gyógyszered, ahogy Hippokratész mondja!
Hogy mitől van, azt nem tudom, de az eredeti áfonyalé némi vízzel keverve segít a húgyúti fertőzés megszüntetésében. Bio boltokban, drogériákban kapható, de ne a cukros fajtát vedd, hanem a nagyon savanyút. Ha egy napig iszod, garantáltan segít.
Az állandóan visszatérő hüvelygomba lehet a nem egészséges bélflóra jele. Mindenképpen segít a probiotikumok használata, vagy legalább a joghurt és kefír fogyasztás. Valamint nem mindegy, hogy mivel mosod az intim részeidet. Tejsavat tartalmazó intim mosakodót használj, pld Lactacyd Classic.
Ha alkalmatok van rá, próbáljátok ki a KY-jellyt. Víz az alapja.
erről egy regényt tudnék irni és nagyon sajnallak...
nekem hüvelyproblémám-fájdalom,viszketés,folyás-volt együtt húgyúti komoly problémával,azért írom,hogy komoly,mert nekem vizeléskor nagy vérdarbok ürültek már a komoly fájdalom mellett.Ezt mostanaban éltem át és az volt benne a legszörnyűbb,hogy nemcsak nagy volt a fájdalom,hanem ezt a fájdalmat semmivel az égvilágon nem tudod csillapitani.
sajnos az én női szerveim fokozottan érzékenyek,egész kislánykorom óta,ezért nagyon vigyáznom kell magamra.Nem mondom,hogy azóta mindig frankón vagyok,mert nem,de legalább kiküszöböltem azt a poklot amiben voltam,mármint azokat a tüneteket a nagy fájdalmat,véres vizelést,meg a többit,amiket már leirtam neked.
A szexulális életem volt az,ami előidézte ezeket,kezdődött nöi problémával,külső belső kemény gyulladassal fajdalommal mindennel,aztan ez ráment a húgyutakra is.
A Partneremmel óvszert használtunk,a végén már latexmentest ,meg síkosítót/Bartholine,gyógyszertári!!/,de ennek ellenére állandóan beteg voltam,már majdnem kórházban kötöttem ki.
elhagytam az óvszert,és a sűrű szexuális együttlétet,azóta viszonylag jol vagyok.
ha használsz óvszert ,ill hasznaltok hagyyd el.Azt nem fogom irni,hogy hagyd el a szexuális együttléteket a pároddal,mert ha ilyet irnék,hülye lennék :D de figyeljetek oda arra,hogy akkor legyetek együtt,ha mindketten kivánjátok,ha kell,használjatok síkosítot,szigorúan azt amit irtam,mert kisebb hámsérülésből is nyilván lehet gyulladas,aztan meg a többi.
csak és kizárolag intim lemosot hasznalj ott,semmi mást!
folyadékot,tudom,már biztos unod,de próbálj meg többet fogyasztani,mikor baj van ,meg pláne!!!!
mindg fordulj időben nőgyógyászhoz,mert mikor ennyire összetett a probléma,sokan elkovetik azt a hibát,hogy kúrálgatjak magukat,aztan csak egyre rosszabbul lesznek...ami a legjobb a vényre kapható gyógyszerek közül,az a CNS kúp,a pimafucort kenőcs,ezek voltak eddig a legjobbak ,amiket doki irt fel,de nyilván a te dokid fogja tudni,neked mit irjon.PErsze ehhez antibiotikumot is fogsz kapni,bár kívánom,hogy megtaláld az okot és ne gyógyszereken kelljen élned!!!!!
Szia! :)
A folyadékfogyasztás nagyon fontos lenne, napi 2-2,5 l.
Ennek hiányában (is) könnyebben alakulnak ki különböző húgyúti és nőgyógyászati problémák, mivel nem tud kiürülni a baciés fertőzést idéz elő. Nekem 15 évesen lett vesekövem a kevés folyadék fogyasztás miatt, nem kívánom senkinek azt a görcsöt... sok felfázás miatt 7 alkalommal katétereztek emiatt.
Szóval először is menj el dokihoz (nőgyógy), megvizsgál és csinál egy tenyésztést a mintából. Ez általában candida (gomba), vagy bakteriális fertőzés. Többségében ezek akkor jönnek elő, ha legyengül az immunrendszer.
Ha nagyon makacs a betegség, valószínűleg kapsz rá antibiotikumot, ill. tejsavas hüvelygélt/kúpot.
Canesten nekem semmit nem ért, a recept nélküliek átka...
Urológus dokit is érdemes lenne felkeresni, ha nem tudsz pisilni, de ő is antibiotikumot fog felírni, mellé pedig javasolni fogja a kisvirágú füzike gyógyteát, ami vízhajtó hatású.
Külsőleg ajánlom a dm drogériákban kapható babylove sensitive fürdetőit intim mosakodásra, ezek kifejezetten érzékeny bőrre vannak: illatmentesek, nem irritálnak és olcsóak (1 liter kb. 1200 ft). Az agyonparfümözött intim mosakodókat felejtsd el, mert több kárt csinálnak, mint hasznot.
Mihamarabbi gyógyulást, ne felejts el INNI!! :)
További ajánlott fórumok:
- A ruhában maradt mosószertől lehet viszketés?
- Ciklus közepe után mellfájdalom, hasviszketés mitől lehet?
- Hüvelyi viszketés, de folyás nincs, vagy nem jelentős, és nem szagos.Mi lehet?
- Mivel lehet kisgyermeknél a bárányhimlő okozta viszketést enyhíteni?
- Mitől lehet az igen erős viszketés, kiütés? (lejjebb írom)
- Viszketés éjjel, estefelé karon mitől lehet?