Csípő protézis műtét utána tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Sziasztok. Remélem mundenki gyogyulgat vagy már teljesen felépült a mütét után!
Édesapámat 3hete mütötték a történetet leirtam,már egész szépen mefy egy mankóval és a mankó nélküli sétálgatást is csinálja. Viszont,ugy érzi,mintha az a protézis kicsit lötyögne,és fura érzés. Ha ránehezedik nyomást érez és egy picikét akkor biccen. Ez három hetes mütétmél normális ?
Szép hétvégét mindenkinek.
Elég ennyi torna.A férjem napi 20 percet csinálta reggelente,persze hónapokon keresztül.Egyedül.Itthon már nem járt gyógytornászhoz.
Ő csak a varratszedés után jött haza,addig a kórházban sétáltak és járt hozzájuk a gyógytornász.10 nap múlva itthon már egész nap jött-ment és 2 nap múlva elkezdett dolgozni.Persze 2 mankóval.De elég hamar letette az egyiket.
Minden ülő alkalmatosságon magasító párnák voltak,a kocsiban is.
Neki nem vágtak át izmot,hanem csak széthúzták a nyílást és úgy tették be a fém protézist.Az ilyen betegek gyorsabban is gyógyulnak állítólag.
Gyogyszerben kapja a vérhigitot. Most még korai szerintem nagyon tornáasztatni,de napi 2x tornázom vele kb 15-20percet illetve sétálgat. Ellg izmos,erös lába van(focista volt ; ) ) talán attol is hogy sok izmot vághattak vagy nem tudom.
De köszönöm a segitséget
Ezen a linken találod a Csípőprotézis c. fórumot.Olvass vissza benne.Szinte mindent leírtunk,ami tapasztalatunk volt.
De a láb dagadásról nem tudok semmit:((( Tesz párnát alváskor a térde közé?Ha nem múlik a dagadás,feltétlen kérdezzétek az orvost!
A fáslizás csak felkelés után kell nappalra,éjjelre vegyétek le.De biztosan ezt csináljátok:)))
Ha az olvasottakon(fórum) kívül érdekel valami konkrétan,akkor kérdezz nyugodtan,hátha tudom.
Apukádnak jobbulást kívánok!
Édesapámnak a napokban történt meg a csípő protézis mütétje. Nagyon nagyon nehéz volt a műtét napja neki ls a családnak is,hiszen nem tudtuk mire számithatunk. A kórházi ellátásról most nem irnék,beletelne jópár sorba(ami nem pozitiv lenne).
A műtét elvégzése után 3napra haza is engedték (amin egy picit elcsodálkoztam,bár a körülményeket nézve,talán jobb is. Sajnos a hazaút elég kényelmetlen volt és az az éjjel,hisz nehezen találtuk meg szegénynek az ideális fekvö helyet. Még aznap észrevettem,hogy a mütött láb (térdtöl felfelé) megvan dagadva. Tornázik,sétáálgat,gyogytornászt kértünk,és fáslizzuk,illetve "szorito" zoknit használ. Kérem azokat akik ilyen mütéten estek át,vagy többet tudnak a dolgokrol irjanak a forumba.
Elöre is köszönöm a hozzászolásokat,és mig elnem kések áldott,békés ,egészségben gazdag ünnepeket kivánok.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi ideig tart a térdprotézis műtét utáni felépülés?
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Orrmandula műtét 3 évesen! (tapasztalatok - jó tanácsok)
- Bp.-en tudtok ajánlani kórházat csípőprotézis műtéthez?
- Egerben csípőprotézis műtéte volt valakinek?
- Van itt valaki, aki fiatalon (30 körül) esett át csípőprotézis műtéten?