Csecsemőknél mennyire fontos a védőoltás? (beszélgetés)
Köszönöm mindenkinek a tanácsot
Végülis átmentünk a kecskeméti doktornőhöz:)
Csütörtökön meg is kaptak a szurikat 2 is:(
De örülök hogy igy döntöttem!
a dokinak kellene fejben tartania, hogy van egy újszülöttje, és annak mikor kell pontosan az oltásokat adni
Ehhez csak annyit,ohgy a dokinak NWEM KELL tudnia mindne újszülött, csecsemő és gyermek születésnapját. Azt a védőnőnek kell. DE felelős orvos úgy tart csecsemőtanácsadást,hogy a védőnővel közösen ott van... független attól,hogy a gyereke ahhoz a védőnőhöz tartozik-e
A lényeg Tündi orvosa felelőtlen. Nem lehet arra várni,ohgy a faluban születtett babák összenőjenek egy oltálshoz. Idejében meg kell kapniuk.
Igazad vna szabad az orvosválksztás vidd el a kcist is Kecskemétre.. felesleges volt eddig is ide járni. Ha a nagyokat tudod oda vini a kcist is fogod:)
Az agyhártyagyulladás elleniről volt szó, nem? Az a Meningitec.
A BCG-t tényleg meg kell kapni egy éves korig. Viszont utána azért nem kell már, mert csak egyv alattiakra veszélyes a betegség. (Tüdőgümőkór)
Egyébként már tervben van a megszüntetése.
Megvárom ha a héten nem adja be akkor megyünk Kecsóra lesz ami lesz majd meoldjuk.
Ha ezzel csúszunk mi lesz a többivel mert ugye ha nem kér az ember pénzes oltást akkor nincs gond de ha igen akkor nem fog bele férni az időbe.
A doktornők is azt mondta hogy legalább 4 hétnek el kell telni két oltás között de van ahol több is.
Tanácsadáson is voltunk ma:)már 5100g a kis drágám:)
Nállunk a tanácsadáson csak a védőnő van ott ha össze jön egy pár gyerköc akiket oltani kel akkor jön az orvos.Pedig ö is a faluban van csak 4-5 utcányira.de ö egy gyerköcért nem jön oda.
Jó mi úgy felhúztam magam.
Nem az lenne a dolga hogy 1 gyeröcért is eljön.
Megbeszéltük a párommal ha betegek a gyerköcököc akkor megyünk Kecskemétre a doktornéninkhez.Őt nagyon szeretem kedves odafigyelő orvos.
De ez az itten orvos csak lusta én nem orvosnak való.
Azt mondta majd ha összejön pár gyerek akkor beoltja az enyémet is egy két gyereket nem olt.
legyünk egy páran .
ez mi ha nem lustaság.
Ha nekünk 2-3 év eltolódéás sem számított...:))
Hidd el, semmi baja nem lesz, ha később kapja. Mi a László Kórházba járunk oltási tanácsadásra egy oltási szaktanácsadóhoz, ott állítják össze az oltási tervet. Nagyon értenek hozzá. Ezeket nem napra pontosan kell beadni sosem.
akkor akár 2-3 hét eltólodása se jelenthet gondot??
vagy inkább menjünk a doktonéninkhez az oltásokért is?
A bcg persze meg kapta.
Csak most már a 2 hónapost is meg kelett volna kapnia 2 án elmult két hónapos.
Nem tudom mennyire fontos hogy pont a körül kapja meg .A két gyerköcömnél mindig pontosan kaptuk szinte 1-3 napos eltéréssel.
Az első oltás a BCG ez a tbc ellen véd. Ezt már a kórházban meg kellett kapja. Az,hogy jan2.án töltötte a 2 hónapot és 10-én még nem kapta meg nem tragédia. Sokszor csusznak vele,mert pl hábtháas, höemelkedése van stb. Nem tragédia ne aggódj.
Egyébként nem hiába kötelezők a kötelező védőoltások. Érdemes vannak ajánlott oltások aminek beadását mérlegelni kell.
Aki azt írja nem kötelező az valsózinű saját felelősségére úgy döntött nem adatja be a kötelezőket: de ezzel veszélyezteti a saját és mások gyerkeit is ,s elég asúlyos betegségek ellen oltunk mostanában nem véleltelnül ( pl himlő, ami halálos, gyerkebénulás, szmaárköhögés stb.)
Sziasztok
tanácsot szereték kérni
Kicsi fiam nov 2 án született január 2-án két hónap töltötte be és még a mai napig nem kaptuk meg az első kötelező védőoltást.A mai nap beszéltem a védőnővel azt mondta majd szól az ovosnak és telefonál mikor menjük:(
Az nem gond szerintetek ha csuszunk az oltásokkal
További ajánlott fórumok:
- A pneumococcus elleni védőoltás beadatásáról: igen v. nem?
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- Tudja valaki mennyibe kerül a csecsemőknek a bárányhimlő elleni védőoltás?