Csalók a világhálón (beszélgetős fórum)
Nem nagyon vagyok jártas ezekben a dolgokban de hogy birta volna levenni a számládról a pénzedet?
Ahhoz szerintem nem elég a személyigazolványod fénymásolata és a számlaszámod.
Pontosabban így:
A lánclevélről:
Sok a kamu cucc a neten. Vannak a segíts-típusúak is. Én már semmi ilyet nem küldök tovább, amíg nem ellenőrzöm. :)
Bocs az Offtopikért!
Ezekben pont annyi az igzságtartalom, mint a "küldd továb ezt a levelet minimum 10 embernek, és meggazdagszol. Ha nem küldöd, 2 héten belül meghalsz"-típusúakban. Sőt, kevesebb. :)
Amúgy meg, szerintem még ha igaz is lenne, jól a nyakadra mászna a rendőrség, honnan van a pénz. Ekkora összeg nem kerülné el a bank figyelmét, tutira jelentenék...
Ügyvezetőként engem is megkörnyékeztek az ilyenek.
Töröljétek az ilyen emaileket!!! Kamu mind.
Nem nagy ügy egy lánclevelet lemásolni és továbbküldeni. Megírni sem. Rászánt egy-két órát?
Van aki egy kommentben regényt ír.
Ilyet már Én is kaptam, de soha nem foglalkozom vele. Mindig törlöm a levelet. Idegen nyelvüt pedig olvasatlanul törlöm.
A férjemnek van honlapja és rengeteg hirdetést adok fel neki, úgyhogy a telefonszáma és emeilcime megtalálható a neten.
Neki van egy hivása, valami befektető aki már szinte zaklassa hetente, hogy fektessen be pénzt.
Nem is keveset több tíz milláról beszél és nem érti, nem hiszi, hogy nincs és ha lenne sem hozzá fordulnánk. Szerintem ez is csak egy csaló aki lehúzza a hiszékeny embereket.Ilyeneknek sem szabad bedölni.
Hááát bárki lehet való igaz.
Jobb az ilyen maileket azonnal törölni.
Azért volt gyanús-miért jó neki és mi haszna van belőle,hogy ideutalja a pénzt?
Csodálkoztam én is!Ezért néztünk utána a neten,ott derült ki hogy ez a név a csalók listáján van! Én már azt mondtam a lányomnak ez lehet 1terrorista!:-D:-D:-D
Érdekes ilyen sztorival én még nem találkoztam.
Miért egy idegen számlára utalná a pénzét.
Különben is miért adnád ki vad idegeneknek a személyidet?Én csak a hatóságnak adom ki-vagy mikor ügyet intézni megyek.