Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Családjogász segítségét szeretném kérni! fórum

Családjogász segítségét szeretném kérni! (beszélgetés)

2012. máj. 11. 06:59
Igen utolsó esélyként mi is erre gondoltunk, de ez hosszútávon nem kivitelezhető dolog. Pontosan azért mert minimum 2 órát kell minden nap oda és vissza utazni, hogy a munkahelyére bejusson a férjem. Nem szeretném ha minden nap 3-kor kelne. Meg aztán, ha én is megyek dolgozni, nem tudok mit csinálni ilyen korán a gyerekekkel.
4. Zamila (válaszként erre: 3. - T_marcsi)
2012. máj. 10. 17:33
Már 8 hónapja itt lakunk,a párom változó,hogy hová jár,van,hogy 60 km-rre dlgozik,van,hogy 160-ra,nem mondom,hogy egyszerű,de mi már megszoktuk.Mondjuk most kicsit gáz,mert Tirolba kapott munkát,úgyhogy ott alvós,de ezt is lehet bírni,reméljük nemsokáig tart.A gyerekeket egy hónapban 1x visszük az exhez,ő meg nem mozdulna,hogy lássa őket:S
3. t_marcsi (válaszként erre: 2. - Zamila)
2012. máj. 10. 17:28
Ez nem rossz "ötlet". Ha a határ mellé költöztök, és a párod a határ túloldalán nem túl nagy távolságra talál munkát, akkor minden nap be tud járni, és még engedélyt sem kell kérned senkitől a költözésre... azt meg lefogadom, hogy az exed nem autózna többszáz kilométert 2 hetente, hogy elvigye a kicsit... így még talán jól is kijöhetsz a dologból.
2. Zamila (válaszként erre: 1. - Taylor1977)
2012. máj. 10. 17:25
Én a jogi fórumra járok tanácsért,Írd be a keresőbe,ott ügyvédek válaszolnak Neked.Én a helyedben azt tenném(mint ahogy tettem is),hogy a gyerekeimmel,egy határmenti városba költöztem,a párom innen ingázik mindenap Ausztriába dolgozni,mert persze,jó pénzt lehet ott keresni,de csak a magyar árakhoz képest,kint elég drága az élet,az élelmiszer főleg.Mo.-on kényelmesen élsz abból,amiből kint szűkösen.
2012. máj. 10. 16:54

Sziasztok! 2002-ben született kisfiam. Volt férjemmel 1,5 éves korában külön váltunk (megcsalt akivel csak tudott) közvetlen utána megismerkedtem jelenlegi férjemmel, akivel azóta is boldogságban együtt élünk. 2006-ban közös kislányunk született.

Volt férjem nagyon rosszindulatú és féltékeny. Úgy is mondhatnám, hogy mindig próbál nekünk keresztbe tenni. Nemrégiben az ő kapcsolatából is született egy gyermek. Ebből erőt merítve élettársa folyamatosan beszólogatott a fiamnak. Ő már megkért, hogy ne kelljen náluk aludnia próbáljam megbeszélni az apjával. Úgy szól a bírósági határozat, hogy minden páros héten hétvégén övé a gyerek és a szünetek felében. Én eddig teljesen rugalmas voltam. Akkor vitte amikor akarta. (Ritkán)

A válás óta elcsalta a fizetését (aminek és minden juttatásának a 20 %-a megillette volna a fiam gyermektartás címén) Tavaly letiltást kértem a bíróságtól. A "kötelezőn" felül egy fillért sem költ a gyerekre. Azt a 14 ezer forintot is sokallja amit most vonnak tőle.

Férjem jövő hónapban megy ki Ausztriába dolgozni, hogy ki tudjuk fizetni a hiteleinket és ne haljunk éhen. Időközben kiderült, hogy kisbabát várok és azon gondolkodtunk, hogy családostul nekivágnánk, hogy a baba már kinn szülessen meg.

A gyerekekkel már megbeszéltük. Már ők is várják az utazást.

Elég sok jogi fórumot olvasgattam és ott azt írják, hogy a volt férj hozzájárulása nélkül nem vihetem külföldre hosszú távra a gyermekem. Sajnos tudom, hogy nem fog hozzájárulni. Mert az nekünk jó lenne és ő még semmit nem csinált ami nekünk jó. Nem az a típusú ember, akivel normális emberi módon leülve meg lehetne beszélni a dolgokat hangsúlyozva, hogy ez a gyermek és a család érdeke, mert itt sajnos Magyarországon nincs esély a hosszútávú megélhetésre.

Az egyik fórumon azt írták, hogy a Gyámhatóság + másik szülő hozzájárulása, a másik szülő hozzájárulása hiányában pedig bíróság jóváhagyása kell a külföldi tartózkodáshoz.

Olyan szakember véleményét várom, aki elmondaná nekem ennek a gyakorlati menetét. Hol kell kezdenem, meddig tart egy ilyen eljárás és előreláthatólag a tapasztalat alapján mi lehet a végkifejlete. Ha én biztosítom a láthatást, akkor az útiköltséget is nekem kell-e állnom? Ha esetleg mondanám, hogy eltekintek a további gyerektartás fizetésétől az járható út lenne-e?

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszan írok, de szerettem volna ha tisztában lennétek az előzményekkel.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook