Családjogász segítségét szeretném kérni! (beszélgetés)
Sziasztok! 2002-ben született kisfiam. Volt férjemmel 1,5 éves korában külön váltunk (megcsalt akivel csak tudott) közvetlen utána megismerkedtem jelenlegi férjemmel, akivel azóta is boldogságban együtt élünk. 2006-ban közös kislányunk született.
Volt férjem nagyon rosszindulatú és féltékeny. Úgy is mondhatnám, hogy mindig próbál nekünk keresztbe tenni. Nemrégiben az ő kapcsolatából is született egy gyermek. Ebből erőt merítve élettársa folyamatosan beszólogatott a fiamnak. Ő már megkért, hogy ne kelljen náluk aludnia próbáljam megbeszélni az apjával. Úgy szól a bírósági határozat, hogy minden páros héten hétvégén övé a gyerek és a szünetek felében. Én eddig teljesen rugalmas voltam. Akkor vitte amikor akarta. (Ritkán)
A válás óta elcsalta a fizetését (aminek és minden juttatásának a 20 %-a megillette volna a fiam gyermektartás címén) Tavaly letiltást kértem a bíróságtól. A "kötelezőn" felül egy fillért sem költ a gyerekre. Azt a 14 ezer forintot is sokallja amit most vonnak tőle.
Férjem jövő hónapban megy ki Ausztriába dolgozni, hogy ki tudjuk fizetni a hiteleinket és ne haljunk éhen. Időközben kiderült, hogy kisbabát várok és azon gondolkodtunk, hogy családostul nekivágnánk, hogy a baba már kinn szülessen meg.
A gyerekekkel már megbeszéltük. Már ők is várják az utazást.
Elég sok jogi fórumot olvasgattam és ott azt írják, hogy a volt férj hozzájárulása nélkül nem vihetem külföldre hosszú távra a gyermekem. Sajnos tudom, hogy nem fog hozzájárulni. Mert az nekünk jó lenne és ő még semmit nem csinált ami nekünk jó. Nem az a típusú ember, akivel normális emberi módon leülve meg lehetne beszélni a dolgokat hangsúlyozva, hogy ez a gyermek és a család érdeke, mert itt sajnos Magyarországon nincs esély a hosszútávú megélhetésre.
Az egyik fórumon azt írták, hogy a Gyámhatóság + másik szülő hozzájárulása, a másik szülő hozzájárulása hiányában pedig bíróság jóváhagyása kell a külföldi tartózkodáshoz.
Olyan szakember véleményét várom, aki elmondaná nekem ennek a gyakorlati menetét. Hol kell kezdenem, meddig tart egy ilyen eljárás és előreláthatólag a tapasztalat alapján mi lehet a végkifejlete. Ha én biztosítom a láthatást, akkor az útiköltséget is nekem kell-e állnom? Ha esetleg mondanám, hogy eltekintek a további gyerektartás fizetésétől az járható út lenne-e?
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszan írok, de szerettem volna ha tisztában lennétek az előzményekkel.
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- TSMT-s gyógytornászok segítségeteket szeretném kérni! (ha van itt valaki)
- Cukrászok segítségét szeretném kérni!(marcipánmassza)
- Horoszkópban jártas emberek segítségét szeretném kérni ikrek csillagjegyű férfival kapcsolatban?
- Babakocsiválasztásban szeretném a segítségeteket kérni!
- Cukorbetegek segítségét szeretném kérni