Hogy néz ki az, ha valaki lélegeztetőgépre kerül? (tudásbázis)
Nem állítottam, hogy egy kábításnál intubálás van (volt ilyen beavatkozásom), ahogy azt sem, hogy az epidurális érzéstelenítésnél sincs;)
De az altatásos műtéteknél van. Nem vagyok eü-s, így csak azt tudom mondani, amit az a három altatóorvos mondott, akik az én műtéteimnél jelen voltak. Ők azt mondták, hogy ez a protokoll.
És ha csak a mandulaműtétre gondolok, amit 10 perc alatt elvégeznek, és nem mély altatásban történik, és ugye kisműtét...hányan haltak bele...
Az én orvosom szerint nem létezik kisműtét, csak műtét.
Gondolom, akik az ilyen kisműtétekben hunytak el, azok sem gondolják azt, hogy ez egy kisműtét.
Ez pont olyan, mint a rutinműtét. Én is átestem ilyen műtéten, és milyen érdekes, hogy egy kis vacak rutinműtét után nem kaptam rendesen levegőt és nem tudtam beszélni...más meg 2 nap múlva vígan folytatta a megszokott életét...
Ez így ebben a formában nem igaz.
Az igen, hogy minden műtétnek van kockázata.
Viszont az. u.n "kisműtéteknél" ugyanúgy altatnak, viszont nem intubálnak.
Az, hogy mi számít kis illetve nagy műtétnek, abba itt ne menjünk bele.
Nézd!
Ez hasonló, ahhoz, amit te mondtál/mutattál.
non invazív lélegeztetés:
Ez még nem az a lélegeztetőgép, amiről nem jönnek le sokan...
Mit vontam kétségbe? Meg mivel? Nyilván ha fel óráig mutenek van cső és ha kapsz egy lorugas altatót. De hát nyinvan neked van igazad. Erdekes, hogy a régi megszajsem miatti műtét úgy van a mostani meddőségi ppairjaimon feltűnt érve, hogy "nőgyógyászati kisműtét".
Amúgy gonsolom a petesejt leszivasban is olyan jártas vagy, hogy tudod hogy ott mi zajlik és milyen ott az altatás.
Nos, az elso, méhszájseb miatti műtétem 15 percig tartott és nagy félelmem volt az intubalas. Kérdeztem is a dokit, hogy fognak - e, mondta, hogy nem, mert rövid műtét és csak felületesen altatnak, így nincs rá szükség.
Egy éve volt petesejt leszivasom, 10 perc volt az egész, kérdeztem, hogy lesz-e intubalas és az anesztes mondta, hogy 10 perces KISMŰTÉT miatt semmi ilyesmi nem lesz, oxigénmaszk lesz ha már elaludtam és ennyi. És így is volt.
Sokan a cső miatt fajlaljak a torkukat normális, nem 10 perces műtét után az intubalas miatt, nekem ilyen nem volt, ebből is de főleg elsőnél a dokitol, másodiknak az anesztestől tudom, hogy semmi ilyen nem volt szerencsére. Mivel nem is igazi altatás volt egyik sem csk épp hogy elaltattak, tudtam magamtól lélegezni, akkor minek a cső, nem de bár 🙂?
Pont a nőgyógyászom mondja azt, hogy nem létezik kis és nagy műtét, csak műtét, mert mindnek van kockázata.
Rengetegszer haltak meg a nem létező kisműtétek közben is...
És most jöttem rá, hogy te kétségbe vontad azt, hogy engem intubáltak:DDDDDD
Rendes altatásos műtétem volt háromszor és mind a három alkalommal intubáltak.
Ezt nem én gondolom, hanem az altatóorvos mondta.
Ez a képen valami más lehet. Férjemnek "csak" oxigént adtak, nem volt maszk, és az orrán keresztül ment. Olyasmi palackból, mint egy régi gázpalack.
A lélegeztetőn hasra fektetik a beteget, én úgy tudom.
De pontosan hálistennek nem tudjuk. kopp-kopp-kopp.
Én nem voltam lélegeztetve!
Műtöttek és a protokoll szerint mindenkit intubálnak, mert ha gond van akkor egyszerűbb bármit csinálni.
Könnyen meglehet.
Amikor műtöttek, nem láttam mit tolnak le a torkomon;)
Ha csövet vezetnek le ott szerintem nincs is szükség maszkra, hiszen direktben juttatják a tüdőhöz a levegőt.
A maszkos kivitel lehet az, ahol van spontán légzés, de a kapacitás kevés.
Nekik a maszkos van, de gondolom ez is fokozattól függ.
Inkább a 36-os hozzászólásban linkelt van nekik.
Nem látszódnak rendesen, te hidd el, ezt nem éber állapotban csinálják.
Az első nem is a normál lélegeztetőgép.
És ugye van amikor csak légzés rásegítés van, akkor viszont teljesen fent van az ember...
További ajánlott fórumok:
- Regisztrált valaki olyan oldalra ahol online filmeket lehet nézni, de kérik a bankkártya számot és azt ígérik, hogy nem kerül semmibe?
- Mi történik, ha valakinek az kerül a bizonyítványba, hogy nem osztályozható?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy sima polgári esküvő? Illetve mennyivel előtte kell bejelentkezni?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül manapság egy fogszabályzó?
- Nem tudja véletlenül valaki hogy mennyibe fog most kerülni a 3.oszt.könyvek?
- Értesítenek mielőtt lekapcsolják a lélegeztető gépet?