Citromos-kekszes túrótorta recept
A Citromos-kekszes túrótorta hozzávalói:50 dkg túró
6 db citrom
40 dkg darált keksz
7 dkg sütőRama margarin
15 dkg cukor
pici tej
5 dl tejszín
1 csomag tejszínben oldódó zselatin
2 csomag színtelen zselatin
2-3 dl citromlé
A Citromos-kekszes túrótorta elkészítési módja:
tésztához 40 dkg darált háztartási kekszet 7 dkg olvasztott Rama margarinnal, 2 evőkanál cukorral és kicsi tejjel gyúrd össze. Annyi tej kell bele, hogy összeálljon a tészta. Ezután nyomkodd bele a tortaforma aljába egyenletesen (viszonylag vékony lesz). A töltelékhez 50 dkg túrót törj össze, adj hozzá kb. 10 dkg cukrot, de ez ízlés szerint akár több is lehet. 5 dl habtejszínt kezdj el felverni, és amikor már kezd keményedni, add hozzá a csomag zselatint, és verd tovább, amíg kemény lesz teljesen. A cukros túróhoz reszeld 4 citrom héját, és csavard bele 3 citrom levét. Kb. nekem ennyit bírt el. Keverd hozzá óvatosan a felvert tejszínt. Ha nem elég édes, adj még hozzá cukrot. A tésztára öntsd rá a túrós krémet, tedd be a hűtőbe. A maradék 2 citromot karikázd fel, és fedd be vele a torta tetejét. A színtelen zselatint – a torta tetejére – az útmutató alapján készítsd el (2-3 dl vízzel folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd hagyd kihűlni, és amikor kezd sűrűsödni, akkor öntsd a tortára), azzal a különbséggel, hogy a víz helyett citromlevet használj. Mehet újra a hűtőbe, amíg megdermed és kellemesen lehűl a torta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 24. 11:59
A citromos-kekszes túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.