Ciszta a szájpadlásban. Kinek volt már? (tudásbázis)
Túl vagyok a műtéten és a varrat szedésen is. Szerencsére nem volt olyan vészes, mint amire számítottam. Mondhatnám egyáltalán nem fájt a műtét, inkább a lábadozás kellemetlenebb.
Ja és szuper fogyókúra! :)
Be kell feküdnöd? Ezt nem tudtam...:(
Remélem nem aug. végére kaptál időpontot...
Ne félj tőle, nem vészes, bár az is igaz, hogy ezt egy szakmabeli mondta.
Nagyon hamar helyrejön utána, még táppénzre sem kellett vele mennie.
Köszönöm a válaszokat!
Tücsi, igen nekem is fog eredetű a ciszta, mint az ismerősödnek. Az egyik fogam gyökeréből indult ki, teljesen fájdalom mentesen. Tegnap este nagyon bedurrant, azt hittem nem élem meg a reggelt, de szerencsére kifakadt, így elmúlt a fájdalom. Alig várom a műtétet, bármennyire is félek tőle.
Babu Lee, én úgy tudom az a jó műtétnél, ha nincs bedurranva. Sajnos a szabadságolások miatt csak augusztusra van időpontom. Elég nagy kiterjedésű, négy fogamat érinti. Remélem nem veszítem el őket a műtét miatt. :(
Szájon keresztül helyi érzéstelenítéssel végzik majd.
Nekem is ugyan ez van, azt mondta a doki csak akkor műt meg, ha megint bedurran.
És hogy műtötték? Nekem azt mondta altatásban menne és az orrüregen keresztül.
szia:)
Az ismerősöm aki asszisztens egy fogorvosnál neki már volt ilyen.
A foga gyökerének a végében jött létre a cysta a fog gyulladásától. Nem tudom neked fog eredetű -e vagy sem.
Egyébként annyi ideig tart, mint egy hosszabb fogtömés kb. 1/2 óra. Ez egy kisebb beavatkozás.
Neki fájt, mert be volt gyulladva a foga ezért nem zsibadt el neki annyira hiába kapott érzéstelenítőt.
A beavatkozás után Corsodyllal kellett öblögetni, és hideget rakott az arcára. Nagyon hamar rendbejött.
Sziasztok!
Véletlenül derült ki, hogy van egy nagy ciszta a szájpadlásomban. Augusztusra vagyok kiírva műtétre. Nagyon félek tőle. Mindenféle tapasztalat érdekel ezzel kapcsolatban.
Pl. Hogyan élted meg a műtétet? Engem nem altatnak, csak helyi érzéstelenítéssel végzik.
A varratot mennyi idő után távolítják el? Egyáltalán mennyi idő a teljes gyógyulás?
Mivel gyorsíthatom a műtét helyének gyógyulását (gyógynövények, öblögetők stb.)?
További ajánlott fórumok:
- Fáj a szájpadlásom! Most kezdett el fájni! Ugye nem rák?
- Van itt orvos? Ez (akut)leukémia? 1 hónapja övsömör, izzadás, szájpadlás gyulladás és most torokfájás, petechia! Folyt.
- Duzzanat a szájpadláson
- Mit tegyek, ha van egy csomó a szájpadlásomon?
- Mitől lehetnek piros pöttyök a szájpadláson?
- Viszket a szájpadlásom, mitől lehet?