Ciklámen gondozásában tudnátok használható ötleteket adni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én is ma vettem egy ilyen növénykét, amit az orchideák mellett helyeztem el a polcon. A polc a radiátor fölött van, remélem, azért túléli a növényke. Napközben nincs befűtve, de este kicsit be van gyújtva. Szerintetek tegyem át más helyre?
Ha kint van szabad levegőn, nem elég a heti egyszer.
A meleget nem szereti.
" A virágzó növényt hűvös, világos helyen tartsuk. Nehezen viseli el a meleg szobát, a központi fűtést. Melegben levelei hamar elsárgulnak, a virágok lehullanak. Számára a 15-16 C fok az ideális.
Az elvirágzott ciklámen öntözését fokozatosan csökkentsük. A levelek lehullása után a gumót pihentessük, tegyük sötét, hűvös helyre, és csak néha nedvesítsük meg.
A virágzó cikláment csak mérsékelten locsoljuk. Víz lehetőleg ne kerüljön a virágokra, főleg a bimbókra, mert tönkremennek. Célszerű a cserepeket tálkába helyezni és azon keresztül locsolni. A meleg szobában tartott növényt gyakrabban, kis vízadagokkal öntözzük.
A növényt augusztusban ültessük át friss földbe. A cserépbe úgy helyezzük el, hogy felső harmada szabadon maradjon. Ha túl mélyre kerül, rövid szárú virágokat hoz. Átültetéshez porhanyós, tápértékben gazdag virágföldet használjunk. A gumót az átültetést követően hetente háromszor locsoljuk meg."
Sok sikert! :))
Egyszer egy héten elég ráönteni annyi vizet, amennyit felszív. Nem szabad, hogy vízben álljon, mert akkor tönkre megy a gumója.
A napfényt szereti.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Megkeményedett, kiszáradt gyurmát használhatóvá lehet tenni újra? Köszönöm az ötleteket!