Cicizés (beszélgetés)
így olvasva nem is lenne olyan nehéz...
közönöm a válaszokat :)
Az én kisfiam is 22 hós volt, mikor abbahagytuk. Nálunk kényszerhelyzet volt, mert gyógyszert kellett szednem, és azt mondta doki, hogy döntsem el, mi a fontosabb: a gyerek kényelme, vagy az én egészségem. Egyértelmű volt. Hazaértem, elmagyaráztam neki, hogy anyának nagyon fáj a pocakja, és hogy most muszáj gyógyszert szednie anyának. Viszont igy már nem lehet tejcsizni, elfogy a tejcsi. A gyerek már aznap este nem is kérte, pedig nagy cicis volt... Nagyon nagy szerencsém volt, hogy igy megértette, és elfogadta. Utána még jó darabig odajött, megpuszilta, vagy épp megsimogatta a cicit, és mondta, hogy anya elfogyott... És szomorkodott hozzá egy kicsit. DE nem sirt soha, hogy ő még tejet akar. Most, hogy már tud rendesen beszélni, szokta emlegetni, hogy a cicis tejcsi milyen finom volt, és finomabb, mint amit a hűtőből kap :)
Sok sikert és kitartást kivánok nektek lányok!
Igen. Gyerek függő a dolog erősen. Nagyobbik lányom nagyon hamar már nem is tudta a technikáját, pedig még viccből rákérezkedett amikor megszületett a pici ő is akart szopni. A kicsi amikor 2 éves lett és leszoktattam még fél év múlva tréfából szopott egy slukkot tökéletes technikával.
És még egy érdekesség: egyik lányom már 2 hetesen szopni kezdte az ujját, annak ellenére,h. nagyon jól cicizett. Másik gyermekem nem tett ilyet. (egyik sem kapott soha életében cumit)
Azt olvastam cigizés :-)
Mondom szép már most cigifüggő :-) :-)
Én is ebben a cipőben járok, az én fiam is 20 hós. Nálunk elalvásnál kell a cici és ha véletlenül leülök. Akkor azonnal megjelenik. Próbálkozom ilyenkor teával meg lebeszélni róla, mondván, hogy te ugye már nagyfiú vagy, de nem igazán használ.
Szóval én is szívesen olvasom az ötleteiteket!
következetesnek kell lenni,tereléssel tudod leszoktatni leginkább.sok ölelés,helyette itatás,szeretgetés,ölelések.nem lesz benne törés,ha megfelelően kezeled.De amíg te bizonytalan vagy,addig a gyereked ki fogja azt használni.Egyébként én 25 hósan szoktattam le.
Hajrá!
sziaztok
a kifiam 20 hós és még mindig cicizik...ami mostmár kezd kelleletlen lenni, ha buszon, játszótéren, boltban stbelkiáltja magát hogí INNI CICI.
Hogyan tudnám elkezdeni a leszoktatást? egyszerűen nem adom oda neki? nem lesz benne lelki törés hogy eddig kapta most miért nem? hogyan legyek erős, hogy végig tudjam csinálni és ne zakadjon meg a szívem é a legfontoabb: ne törjek meg!
köszi
További ajánlott fórumok:
- Szoktassuk le "együtt" gyermekeinket a cicizésről! (1-2-3 éves gyerekek anyukái ide!)
- Érdemes leszoktatni 5 hónapos babámat az éjszakai cicizésről?
- Hogy hagyjuk el az éjszakai 3-szori cicizést 16 hónapos babánál?
- Nemalvás vs cicizés (?)
- Hogy lehet leszoktatni, egy 19 hónapos babát a cicizésről?
- Hogy lehet leszoktatni a babát a cícizésről?