Cica megnevelése, de hogyan? (beszélgetés)
Nekem is megtanulták a cicáim az erélyesen momdott NEM jelentését, eleinte félretoltam, ha olyan helyre ment amit nem lehetett, és úgy mondtam, hamar rájött.
Nagyon hatásos a vizipisztollyal lespriccelés, amikor olyan helyre megy ahova nem lehet + a NEM!
Ha drasztikus akarsz lenni, lehet kapni nem túl drágán ultrahangos kutyarisztó kézikészüléket, ez hat a macskára is.
Sajnos a cicák hajlamosak arra, hogy ha nem vagy otthon, és nem szólsz rá, akkor azért próbálkoznak, és tiltott helyre is mennek.
A jelölő spriccelést a fiú cicák a lakásban is végzik, ha nincsenek kasztrálva, erről nem lehet lenevelni őket! Sajnos! Sok sikert!
azt asztalnál, ha nem használt a szó, ezeket alkalmaztam:
amikor a talpai az asztalon vannak, nagyot verek az asztalra, hogy a lábával is érezze, közben sicc, nem vagy ami tetszik jelszó hangosabb mondása.
ha nem válna be, amikor nem vagy otthon, az asztalt vagy szélét terítsd be valami ragadóssal. ha erre ráugrik, azonnal le is ugrik róla
Rá kell szólni,ami tilos azt érezni fogja a hangsúlyból.
Mindkét cicámat megneveltem,nem mehetnek fel oda ahova szeretnének.
Az első cicám-mivel kijárós volt-nem mehetett fel az ülőgarnitúrára,tudta is ezt,nem is tett,hisz értette a NEM szót.
A mostani cicám-ő nem jár ki-arra tanítottam hogy ha célba veszi az asztalt,már rászólok,így le is szokott az ilyesmiről.
Persze sok időt vett igénybe,sokat voltam vele,s vagyok is.
Az alom elengedhetetlen cicavécével,eszébe sem jut máshová csinálni.
A ház körüli cica jelöl,arról nem lehet leszoktatni,hiszen területjelzésnek használja a spriccelést az idegenek ellen.
Ivartalanítva sokkal nyugodtabb amúgy.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a szomszéd cica átjárjon a kertünkbe?
- Hogyan lehet az elhízott cicát lefogyasztani?
- Hogyan viseljünk cicanadrágot?
- Hogyan tudnám megnevelni a cicámat? Egyáltalán meg lehet őket? Kérlek segítsetek! :(
- Ti hogyan döntenétek egy beteg cica sorsáról?
- Hogyan lehet leszoktatni a cicát arról, hogy megrágja a vezetékeket?