Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Céklasaláta nyersen (módosítva update1) recept

Céklasaláta nyersen (módosítva update1) recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Céklasaláta nyersen (módosítva update1) hozzávalói:
50 dkg cékla
2 alma
2 kis fej vöröshagyma
fél citrom leve
1 ek méz (én pár csepp édesítőt használtam)

őrölt kömény
fehér bors
2 ek olivaolaj


A Céklasaláta nyersen (módosítva update1) elkészítési módja:
A céklát megmosom, meghámozom, és a nagyobb lyukú reszelőn lereszelem (az eredeti recept gyalulja, csíkokra vágja). Az almát meghámozom, azt is lereszelem (eredeti: kockára vágja). A vöröshagymát finomra vágom. Fél citrom levét összekeverem pár csepp édesítővel (1 ek mézzel), sóval, őrölt köménnyel, fehér borssal és mindent összekutyulok. 2 ek olívaolajat rácsorgatok, átforgatom, rövid pihentetés után tálalom.

Az eredeti recept a Príma Konyha 2009. 11.számából való. Én egy fej céklából, egy almából és fél fej lilahagymából csináltam, és három étkezéshez volt elég (csak én ettem), másnap finomabb:)
1-2 kiskanál frissen reszelt tormával lehet fokozni az ízeket.
Kép a naplómban, 13. bejegyzés.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A céklasaláta nyersen (módosítva update1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook