Céklasaláta nyersen (módosítva update1) recept



50 dkg cékla
2 alma
2 kis fej vöröshagyma
fél citrom leve
1 ek méz (én pár csepp édesítőt használtam)
só
őrölt kömény
fehér bors
2 ek olivaolaj
A Céklasaláta nyersen (módosítva update1) elkészítési módja:
A céklát megmosom, meghámozom, és a nagyobb lyukú reszelőn lereszelem (az eredeti recept gyalulja, csíkokra vágja). Az almát meghámozom, azt is lereszelem (eredeti: kockára vágja). A vöröshagymát finomra vágom. Fél citrom levét összekeverem pár csepp édesítővel (1 ek mézzel), sóval, őrölt köménnyel, fehér borssal és mindent összekutyulok. 2 ek olívaolajat rácsorgatok, átforgatom, rövid pihentetés után tálalom.
Az eredeti recept a Príma Konyha 2009. 11.számából való. Én egy fej céklából, egy almából és fél fej lilahagymából csináltam, és három étkezéshez volt elég (csak én ettem), másnap finomabb:)
1-2 kiskanál frissen reszelt tormával lehet fokozni az ízeket.
Kép a naplómban, 13. bejegyzés.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Cukicukicuki, 2010. jan. 19. 20:41
A céklasaláta nyersen (módosítva update1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.