Cégek árbevétele, profitja nyilvános adat? (tudásbázis)
Ajjj, tényleg nem fogalmaztam elég érthetően. Azt akartam brekegni, hogy Magyarországon egy sikeres és jól prosperáló cég akkor lesz nyereséges, ha tulajdonos is úgy akarja.
Én speciel már jártam úgy, hogy botor módon aláírtam egy olyan szerződést, hogy majd a nyereségből kapom a sikerdíjat. Kudarcdíj lett belőle :DDD
Bár az Isten beszélne belőled , sajna az kevés , h a tulaj akarja a sikert , ha nem talál fizetőképes kuncsaftokat , nagyon nehéz boldogulni .
Persze, megtalálod. De azért azt tudnod kell, hogy Magyarországon egy cég akkor nyereséges, ha a tulajdonosok azt akarják, hogy nyereséges legyen ;))
nekem kft. akkor ezek szerint annál is.
Igen, tényleg rosszul fogalmaztam, de nem tudtam, hogyan tartják nyilván az ilyen pénzügyi adatokat, amiből megtudhatom, hogy veszteséges vagy nyereséges-e a cég (és hogy mennyi a nyereség).
Minden gazdasági társaságnak bejelentési kötelezettsége van a Cégbirósághoz a tárgy évről, a tárgy évet követő év május 31.-ig. Mérleg és Eredménykimutatás!
Az eredménykimutatásban pedig bent vannak a nyereségek / veszteségek.
Hű ez nagyon hasznos, köszönöm!
Ha a nyereség után fizetnek akkor miért az árbevételre vagy kíváncsi?
Ja, hát ahogy olvasom, minden fórumra jut egy ilyen unatkozó okoska... néha már azt gondolom, hogy fizetnek nekik, egynémely olyan sötét és rosszindulatú.
Már meg is találtam, nagggyon köszi!
Sőőt, fizetni is kell érte hogy /kötelezően/közzétegyék
Na vissza kellett volna olvasnom..
Nagyon szívesen, nézegesd csak:)
ódehogynem. nyilvános adat a mérleg.
Ezt meg különösen köszi :-) Sokat segítettél!
Már én is kérdezni akartam tőle :-)
Azért köszi!
e-cégjegyzékben találsz egy-két számadatot... a többi adat közlönyben, de erre nincs mindenkinek rálátása..
A nyereség (vagy veszteség) az "Eredménykimutatás" nevű lapon lesz, mérleg szerinti eredmény néven.
Itt megtalálod, cég neve vagy adószáma vagy cégjegyzék száma alapján az éves beszámolót, a "Beszámolókeresés" pontba menjél bele.
http://e-bes zamolo.kim.gov.hu/
A "beszámoló" szóban van köz, azt vedd ki.
Elgondolkozhatnál, hogy miért osztod olyan nagy magabiztossággal az észt arról, amiről gőzöd sincs.
Miért tárolna a bíróság ilyen adatokat? Amúgy a neten sem fogod megtalálni.
Igen, az eredménykimutatást minden cégnek nyilvánosságra kell hozni.
Munkahelyet változtatok, egy elég kis céghez megyek és a fizetés egy részét a nyereség utáni jutalékban adják, ezért lennék kíváncsi egy cég éves árbevételére. Nem tudom, hogy ezek az adatok interneten elérhetők-e, vagy csak a bíróságon. Amennyiben tudnátok segíteni, minden infot köszönök!
További ajánlott fórumok: