Calcimusc oldatos injekció felbontott ampulla maradékával mit csináljak? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.
Nekünk a házi gyermekorvos mondta,hogy a hűtőben 24 órát lehet tárolni a felnyitott Calcimuscot.Viszont hozzátette,mikor nekünk is napi 2 ml volt az adag,hogy szívjam fel fecskendőbe az 5 ml-t,a gyerek kapja meg a napi 2 ml-t,majd hűtő,és másnap a maradék 3 ml-ből 2 ml-t adjak be,de az 1 ml maradékot már ne.Azt én ittam meg.
Gondoljatok bele, az ételek sokkal több mikroorganizmust (baktérium stb.) tartalmaznak, mint egy injekciónak való (vagyis steril, teljesen baktérium- stb. mentes), amit még közvetlenül (izomba, vénába) is be lehet adni.
Az emésztőrendszer maga sem steril.
Akkor szerintem hűtőben (sima hűtőrész) lefedve tárolhatod arra a 2 napra, és adhatsz a felbontottból, AMENNYIBEN a gyógyszer csomagolásán vagy használati utasításán ezzel ellentétes információt nem olvasol.
Legjobb volna szerintem, ha egy 5 ml-es steril fecskendőbe tűvel (ezeket gyógyszertárban lehet kapni, szerintem tűt is tudsz venni) kiszívod az összeset, és a fecskendőt rajta a tűvel és a tűt borító műanyag védőburokkal tárolod.
Egyébként inkább gyógyszerésznél érdemes érdeklődni ilyen ügyben, ők jobban ismerik az erre vonatkozó szabályokat.
Ha injekció (szuri) volna, akkor tilos volna bontottat használni.
NB.:
Hangsúlyozom: "szerintem", vagyis nem szakmai, legfeljebb szakmaibb vélemény.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?