Budapesten melyik moziba jártatok régen? 70-80-as évek környékén. (beszélgetés)
:)
Én arra emlékszem, hogy lehetett kapni tömbben jegyeket. A Vígszínháznál volt egy mozi, most meg nem mondom mi volt a neve, talán még most is az. Művész mozi volt egy időben (mármint az egyik művész mozi). Ott lehetett felhasználni. Valami iszonyat potom ára volt. És akkor még sokféle film volt, változatos volt a kínálat. Én manapság már nemigen járok moziba, nem tudom, mi hogy van. Kevés a jó film, és inkább a netről szedem le. Ott aztán van minden, kedvemre válogathatok :). Nem vágyom a plázába.
Számomra egyetemistaként úgy volt elérhető, hogy a zsebpénzemet nem ebédre, hanem mozijegyre költöttem; nem is nyomtam többet 162 cm-esen 46 kg-nál. 😊 Hála a sűrű moziknak, egy-egy nap akár két filmet is meg tudtam nézni. A napi 3 már komoly logisztikát, tervezést, szervezést igényelt, de nem adtam fel. Egyetlen egyszer sikerült egy nap alatt 4, kedvemre való filmet megnéznem. 😂 Ezt a „teljesítményemet” megpróbáltam túlszárnyalni, de megismételni se sikerült.
A közeli, ám a kemény székei, az alacsony lejtésű nézőtér miatt annyira utált Madách moziban a férjemmel néztünk hétvégén egy filmet, amikor először megmozdult a hasamban az első gyerekem. A filmre már nem emlékszem, de az érzésre igen. 😄
Mindegyikbe... :)
Mátra, Duna, Vörös Csillag :), Filmmúzeum, Bástya, úr isten, mennyi mozi volt, és sokszor teltházzal.
A mozi egy teljesen elérhető szórakozás volt, nem jelentett luxus kiadást. Családi program volt hétvégente, középsulis koromban meg a jó kis filmklubok, ó azok a régi szép idők...! :)
ELTE-s koromban majdnem többet ültem a belvárosi, körúti mozikban, mint előadásokon. 😀 De egy-egy jobb film kedvéért elutaztam pl. a budai Ugocsa moziba is. Aztán dolgozó nőként, később családanyaként maradt többnyire a 18. kerületi, közeli Madách, a borzalmas, fapados székeivel; nem sajnálom, hogy minipláza lett belőle (amiben van két digitális légkondicionált terem digitális Dolby 3D vetítőgéppel).
Annál inkább fáj a KŐBÁNYA MOZI felszámolása. [link] [link] A nézőtér meredek kialakítása miatt lehetetlen volt olyan helyre jegyet váltani, hogy az előttünk lévő sorban ülők zavarták volna a látványt.
A technika legyőzte azt a hangulatos, nyugodt szórakozási formát (IS), aminek az a neve, hogy MOZI.
Már csak a plázákban vannak mozik.
Nem szeretjük, mert hangosak.
Mi is rengeteg moziba jártunk.
Sport, Tisza, Alkotmány, Fény, Éva, csillag, Rózsa, Alfa, Bástya, Uránia, Filmszínház, Csokonai, Nap, Fórum, Olimpia és nem jut eszembe a XVIII. kerületi pedig oda matinéra sokat jártunk. Nagy állomásnak hívtuk ezt a részt és B betűs volt a neve, talán Balassi?
És a Margitszigeti kertmozi is nagy kedvencünk volt.
A régi mozik közül nagyon kevés működik még.
Talán az Uránia, a Corvin és nem is tudom, hogy van e még...
For ever Uránia, de a Bástya és az alkotmány is kedvenceink közé tartozott. És volt még egy felejthetlen: Gimis korunkban - a jelenlegi férjemmel feljártunk Pestre moziba - . meg akartuk nézni a Házibulit, a 80-as évek legvégén és egy külső kerületben játszották, kibusZoztunk kivIllamosoztunk sose látott tájakra - a fIlm tetszett - de valamikor másnap hajnalban értünk haza és szegény apukám mehetett későbbi anyósékat értesiteni hogy hogy jártunk,lekéstük a vonatot.
De tökjó buli volt.
De top 1 az Urania,nem utolsósorban mert közel volt a Keletihez
.
Én a Budafokiban a Bartókban és az Olimpiában is sokszor voltam. De a belvárosi mozikat is szerettem: Uránia, Bástya, Csokonai...
Hangulatos helyek voltak ezek a mozik!
További ajánlott fórumok:
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Esküvőre keresek éttermet kb 50 főre Budapesten vagy környékén, tudna valaki ajánlani?
- Tudtok mondani körmöst Budapesten az Oktogon környékén?
- Szeretem a szép ruhákat. Hol lehet igazán szép anyagokat kapni Budapesten vagy környékén?
- Tudtok ajánlani korrekt fodrászt Budapesten vagy környékén?
- Ismertek olyan éttermet ahová kutyákkal is be lehet menni? Lehetőleg Budapesten és környékén.