Budai Várba hol érdemes leparkolni kocsival, hogy a leggyorsabban felérjek gyalog (a Dísz tér kivételével)? (tudásbázis)
Szia.
En inkabb a Lovas uti parkolot ajanlom. A Szell Kalman tertol feljossz autoval, a Becsi kapu elott egy eles jobb kanyar a Lovas utra. Van hely boven es par perc seta utan bent vagytok a Varban!
Udv, egy vari lakos. :-)
Attól függ, kinek. Kisgyerekkel azért húzós.
Még azt akartam írni, hogy a lift sem ingyenes, 100 ft egy-egy irány felnőttnek. Kicsi gyereknek és nyugdíjasnak ingyenes, meg a Széchényi Könyvtár tagjainak és olvasóinak.
Akkor Déli pu., mert a Mammut parkoló és a Lovas utca is fizetős. A Mammut olcsóbb de ott is 300 ft / óra.
Ha nem kicsi gyerkőccel mentek,akkor fel tudtok sétálni :)
Parkolhattok a Deák tér környékén is,mert a várbusz onnan indul (egyik végállomás). :)
A Mammuttól azért elég kemény menet gyalog. szerintem 20-30 perc és izzasztó,mert fölfelé kell menni. De a Széll Kálmán tér közel van a Mammuthoz és onnan megy a várbusz (másik végállomás). :)
A várbuszok: 16os és 16A (talán)
A Lovas utcában 440 ft/óra. A déli Pu. mellett van ingyenes parkoló,de elég kevés a hely. A lovas utcában illetve a Bécsi kaputól balra egy utcában van parkolóhely az egészen biztos. A várbusz ugyanannyiba kerül,mint a többi bkv busz, nincs külön díjszabás.
A Halászbástyára felmenni fel tudsz, max ilyen múzeum részek vannak zárva.
(az összes turista átlépi a forgó kaput és ennyi. :D)
Az Attila úton a Dózsa szobornál érdemes parkolni. Onnan lift is (meg lépcső is) felvisz az Attila út felől a Palota útról. Ez a Széchényi Könyvtárhoz érkezik, ott van a Nemzeti Galéria és a Bp-i Történeti Múzeum is.
Onnan kis séta a Dísz tér, onnan meg ugyanannyi a Mátyás-templom, Halászbástya. Úgy tudom, hogy a Bástyához már belépő kell, ezért írhatták, hogy március 15-től van nyitva. (Ez tavaly így volt.)
További ajánlott fórumok:
- Melyik a leggyorsabb eredményt hozó mozgás forma?
- Mi a leggyorsabb természetes hánytatószer?
- Mi a leggyorsabb módja, hogy eltűnjenek a nyakon lévő szívás nyomok?
- Hogyan lehet a leggyorsabban lefogyni?
- Fekete, fehér, igen, nem, szavak kivételével válaszolj, és kérdezz!
- A megszakadt kapcsolatokból úgy lehet leggyorsabban meggyógyulni, ha együttműködünk a Szent Szellemmel? Véleményeket várok...