Bt vagy egyéni vállalkozó? (tudásbázis)
Csak akkor Bt-t vagy Kft-t ha van mit csinálni, amiből pénz is van.
Ott szünetelés nincs. Nagyon jó társasági szerződés kell.
A bevallásoknak akkor is menni kell, ha nem müködik, a könyvelőlenek ( ha Te nem tudod megcsinálni ) akkor is fizetni kell. Neki az is idő, ha nullásan küldözgeti a bevallásokat.
Ha meg akarod szüntetni, nem leányálom.
Kezdőtőke valóban nem sok kell, de utána vannak költségek. Megszüntetés sem 10 perc és nem ingyen van.
Magyarországon élni, és vállalkozni... Éljen... :(
Én is tudnék mesélni.. A becsületes emberek vannak megkopasztva.
Kft!
Erre is létezik több variáció,javaslom,hogy kérdezz meg egy könyvelőt!
Szia!
Az egyénivállalkozó és a bt is szinte ugyanazokat a járulékokat fizeti, és teljes felelőséggel jár. A Kft. jobb egy kicsivel.
Vigyázz a kényszervállalkozással!
bt sem jobb:(
a kft inkább,csak több kezdő tőke kell hozzá.
Szörnyű egy helyzet,mindenhol ezt kérik.
Sziasztok!
Sajnos az a helyzet hogy nem igazán tudtam alkalmazott ként elhelyezkedni, csak olyan helyet találtam, ahol számlaképesnek kell lennem. Pár könyvelővel beszéltem, de nem tanácsolják az egyéni vállalkozói kiváltását mivel nem sok maradna a zsebemben. Valaki jártas ezekben? érdemesebb lenne bt-t indítani?
További ajánlott fórumok:
- Bt, kft, vagy egyéni vállalkozói? Érvek, ellenérvek...
- Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott?
- Kft. vagy egyéni vállalkozó?
- Hogy járok jobban, ha kiváltom az egyéni vállalkozóit vagy ha maradok alkalmazott?
- Ha bejelentett főállás mellett egyéni vállalkozó vagyok, de egyáltalán nincs bevételem, akkor is kell könyvelőt fizetnem?
- Egyéni vállalkozó havi 500 km költségátalányt csak a saját gépjárműve után számolhat el, vagy a szüleié után is, ha nincs sajátja?