Kft. vagy egyéni vállalkozó? (tudásbázis)
Az egyszemélyes kftnél, ha az alapító okiratban úgy határozok, akkor bejelenthetem magam...
Más valaki, hasznos infoval tud szolgálni?
Mert ott pl nem tudod magad alkalmazni munkaszerződéssel, míg az a kft, ahol több a tulaj, simán fel tudod magad venni akár 4 órában is.
Az egyszemélyes kft-nek mások a szabályai, és kötöttebb az ember keze.
Sziasztok!
Éppen egyszemélyes Kft. alapításán töröm a buksim. Úgy gondoltam a könyvelőm (aki egy régi osztálytárs) teljesen korrekt módon tájékoztatott, hogy ez jobban megéri, mint egyéni vállalkozóként üzemelni. Az éves bevételemet 5-15 millió között tervezem és persze tucatnyi kiadás is lesz.
Ma viszont egy másik ismerősöm mondta, hogy az ő könyvelője szerint az egyszemélyes kft. tagja teljes vagyonáig felel és hogy járulék szempontjából jobban megéri az EV, mint a Kft.
Na akkor most ki mond butaságot? Őszintén szólva jobban bízom a saját könyvelőmben, de jobb a dolgok végére járni!
Köszönöm az infokat!
További ajánlott fórumok:
- Bt, kft, vagy egyéni vállalkozói? Érvek, ellenérvek...
- Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott?
- Hogy járok jobban, ha kiváltom az egyéni vállalkozóit vagy ha maradok alkalmazott?
- Ha bejelentett főállás mellett egyéni vállalkozó vagyok, de egyáltalán nincs bevételem, akkor is kell könyvelőt fizetnem?
- Bt vagy egyéni vállalkozó?
- Egyéni vállalkozó havi 500 km költségátalányt csak a saját gépjárműve után számolhat el, vagy a szüleié után is, ha nincs sajátja?