Bruttó 800 Ft-os órabérrel mennyit kereshetek átlagosan, havonta, nettóban? (3szak(20-40%), napi 8óra, heti 40) (tudásbázis kérdés)
Meg én :)
2012-ben
Kleeeecaaaa!!!
Te aztán pörgeted a mókusokat!!! :))))
Persze ez a legkevesebbel számolva, amikor egy hülye hónapot fogsz ki, amikor 2 délelőttös heted van, 1 délutános, 1 éjszakás.
Amikor úgy jön ki, hogy 2 éjszakás hét, s egy-egy délelőttös, délutános, a pótlékok miatt abban a hónapban tudsz a legjobban keresni.
800 Ft/óra X 160óra = 128000 Ft
+ du 160Ft X 40 óra = 6400 Ft
+ éj 320Ft x 40 óra = 12800 Ft
azaz: 147200Ft / bruttó
- szem jöv adó: -26496 Ft
-17.5 % : -25760 Ft
Tehát nettó: 94944 Ft a számládra.
Ja! ezt az összeget természetesen a mai bérszámolások alapján gondolom.
Szerintem 2007. áprilisában ez a nettó összeg több volt, mert időközben több tb járulékok fizetünk a MEP-nek.
Szia!
Most olvasom a kiírt kérdésedet, szeretném tudni, hogy dolgozol-e már?
Szerintem a hónap ledolgozott napjaitól, a műszakban töltött idő mennyiségétől függ illetve hogy gyerekre járó kedvezményt veszel-e igénybe.
Mindezek figyelembe vételével, az összeadott bruttó pénzek 50-55 %ra számíthatsz.Ha dolgozol, kérlek írd meg, hogy mennyit tévedtem. Köszi.
Szia! 800,-Ft-ból szerintem kb. 500-at kapsz. Ha veszed pl. a mostani augusztus hónapot, akkor ott 184 órát dolgoztál (műszak nélkül). Az nettó 92.000,-Ft és akkor még nem fizették ki a pótlékodat.
Az éves göngyölítés igaz, de nyilván gondolkozik az ember előre is és nem akar óriási adóhátralékkal rendelkezni.
Mért kevés? A bért mindig éves göngyölítésben kell nézni (egyszóval a ráeső adót is).
Pl. Aki januárban kezd Bruttó kb.180.000.-Ft. az megkap átlagban Nettó 115.000.- Ft.-ot.
Ezt mind kerekítve írtam, nem filléreztem. Ha nő a bruttó bére ill. csökken akkor nagymértékben változhat a Nettó is.
Nálunk is dolgoznak ennyiért, igaz nem műszakban. Így hónaptól függően 85-94 forintot kapnak nettóban. Erre rájön a pótlék Neked... Annyi
Mások sokkal kevesebből élnek.
Tibike!
Ha a mai világban így állsz hozzá, akkor inkább ne is menj. Majd más fog örülni annak az állásnak ennyi pénzért!
Napi 8 óra, heti 40 óra (tehát se túlóra, se hétvégi pótlék): kb. 150.000 Ft bruttó.
Nekem ez magánnyugdíjpénztári tagsággal, mindenféle családi pótlék és egyéb juttatás nélkül kb 91-92.000 Ft-ra jött ki.
Helloka
Engem is érdekelne, mert munkát keresek, ha tutsz segíts megköszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kereshetek ebben az évben, ha nyugdíj mellett dolgozom? Jelenlegi nyugdíjam:90550 Ft.
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Fűtesz már? Ha gázzal fűtesz mennyi a gázszámlád átlagosan, egy lakásra?
- Hogyan kereshetek meg valakit, aki messze él tőlem?
- Havonta mennyit költesz ruhákra átlagosan?
- Mennyibe kerül a Mátyás templomban egy esküvő átlagosan?