a lándzsarózsa amúgy,ha elvirágzik,elpusztul. A sarjakat lehet tovább nevelni,de két-három év,még megint olyan virága lesz... Jó lenne ezt a fórumot feldobni,megosztani a tapasztalatokat
én is csak azt olvastam,hogy nem kell,csak 2-3 évente átültetni,mert amúgy ez a növény sem a földben él,hanem fákon. szerintem most így hagyom,mert északára kitettem szellőz ,és úgy tűnik azért csak szárad a földje.Neked mióta van?
Van egy lándzsarózsám,és az a problémám vele,hogy szinte kiakar esni a cserépből,és a kertészetben agyonlocsolták,holott ugye nem a földjét kellene,hanem a közepébe kell a vizet önteni. Nem merem most átültetni. Vagy nem lesz nagy baja,ha valami tőzeges talajba most átrakom szerintetek?
A lényeg: mindig legyen víz a levéltölcsérben, és esővízzel öntözd (esetleg szobahőmérsékletű forralt vízzel), csapvízzel nem szabad.
Ha elszáradt a virág (sokáig díszít), vágd le a virágszárat. Ez már nem fog többet virágozni, hoz majd sarjat, de nem szárad el, akár megmaradhat a sarjjal együtt.
Szerintem lándzsarózsát kaptam. Mostmár tudom azt is, hogy félárnyékos helyen kell tartani, esővízzel kell locsolni a levelek tövére...a tölcsérbe. Most már csak azt nem tudom, hogy ha leszárad a virág, hogyan vágjam vissza, ill. hogyan szaporítsam. Ha van jó tanácsod szívesen veszem. Előre is köszönöm.