Brigibaba pizzás sajtos pogija recept


1 kg liszt
0,5kg rama
1 pohár tejföl
5dkg élesztő
1 dl tej
15 dkg sajt
2 tojás
sajt a tetejére
A Brigibaba pizzás sajtos pogija elkészítési módja:
az élesztőt felfuttatjuk a tejben a többi hozzávalóval összegyúrjuk és 1 óra hosszát pihentetjük. deszkán kinyújtjuk megkenjük tojással a tetejét és reszelt sajttal vastagon megszórjuk. izlésünknek megfelelő pogi szaggatóval kiszaggatjuk. sütőben addig sütjük míg a sajt arany barna nem lesz.
Ínyenceknek:amikor a tésztát kinyújtjuk , kenjük meg a tetejét univer pizzakrémmel,és hajtsuk össze a tésztát.hagyjuk negyed órát pihenni.
ezt a műveletet ismételjük meg még háromszor úgy , hogy mindig megkenjük a tészta tetejét.
Végül jöhet a tetejére a tojás és a reszelt sajt.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: brigibaba, 2007. nov. 14. 19:49
A brigibaba pizzás sajtos pogija elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.