Botsport, avagy a legjobb fogyókúra (beszélgetés)
Igen, igen, jó helyen keresgéltél.
Én kb. 2 naponta megyek a Dunapartra, és legalább 1 órát gyalogolok, hajtom magam a botokkal. Persze másnap van egy kis izomláz, de ez jó.
Próbáld ki, valószínűleg vidéken is szerveznek tanfolyamot, de a vaterán lehet kapni néha használt botokat, egyébként a nordicwalking.hu weboldalon mindent megtalálhatsz.
Közben rákerestem a "botsport" szóra,és rájöttem,milyen butaságot kérdeztem az előbb.
Szabadban kell gyakorolni ezt a sportot,speciális botokkal.
Én szívesen kipróbálnám. Lakásban is lehet végezni a gyaloglást,vagy ki kell menni a szabadba?
Egyfolytában csinálod az 1 óra gyaloglást?
Mennyi idő alatt ment le rólad az a 7 kiló?
Jó sok kérdést feltettem,köszönöm,ha válaszolsz,akár priviben is.
Ja,nem budapesti vagyok,Baranya megyében élek.
Ha csak ez nem:)
Bár, egy jobban nevelt kutya, lábhoz viszi a botot, sőt a kezedbe is adja:)
Részleteznéd a dolog lényegét? Nem tudom elképzelni,mi lehet az a botsport.
Fogynom viszont nekem is kellene,és nekem is van mindenféle ízületi nyavalyám,meg a hozzá megfelelő korom is.
Nem tudom, hogy milyen korosztály van itt többségben jelen, gondolom inkább fiatalok, látva a sok kisbabás témát :) :)
Most azonban a "korombeliekhez" szólnék, az 50-es, 60-asokhoz.
Fél éve ajánlotta a háziorvosom a botsportot /nordic walking/, és csak hálával gondolok rá. Bár már koromnál fogva mindenféle izületi nyavalya elővett, ráadásul fel is szedtem néhány felesleges kilót.
Sajnos a futás és egyéb megterhelő sport szóba sem jöhet, így a botsport TELITALÁLAT!!
Hetente 2-3-szor 1-1 órát botozok a kutyámmal a Dunaparton, és már lement több mint 7 kg, ami semmilyen diétával eddig nem sikerült.
Csak ajánlani tudom minden hozzám hasonló "ezüstkorúnak" és persze a fiataloknak is.
SZÍVESEN MEGALAPÍTANÁM AZ EZÜSTKORÚ BOTSPORTOSOK KLUBJÁT!!
Várom az első jelentkezőket!!