Borcsokoládé házilag recept
A Borcsokoládé házilag hozzávalói:Hozzávalók 2 pohárhoz:
2 dl jó minőségű vörösbor
10 dkg étcsokoládé
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
A Borcsokoládé házilag elkészítési módja:
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a bort, és melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg a csoki a borban teljesen fel nem oldódik és homogén masszát nem kapunk. Igény szerint lehet ízesíteni egy kis őrölt fahéjjal, szegfűszeggel. Óvatosan kanalazzuk borospohárba vagy csészébe. Érdemes kanalat használni a fogyasztáshoz, mert ebből az arányból elég sűrű borcsokoládét kapunk. Isteni finom. Igazi téli ital, feldobja a fagyos hangulatot.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jan. 16. 17:49
A borcsokoládé házilag elkészítési módja és hozzávalói.